Tomás Peris

“La qualitat dels vins andorrans ha millorat molt”

Peris regenta la botiga de productes gurmet MGI Gastronòmic a la Massana. Durant aquest mes de febrar ha estat un dels participants en les jornades gastronòmiques d’hivern de la parròquia, que acaben dilluns vinent.

Tomás Peris

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com va iniciar-se en el món de l’enologia i el tast de vins?

El món del vi sempre m’ha agradat, però no ha estat fins fa poc que he començat a dedicar-m’hi plenament. Gràcies al meu amic David Izquierdo, un xef que ha treballat en restaurants arreu del món, he tingut l’oportunitat de portar la botiga de productes gurmet MGI Gastronòmic, a la Massana.

Com s’ha format en aquest camp?

Sempre m’ha agradat la gastronomia en general i els vins en particular, però si vols dedicar-t’hi no tan sols has de tastar el producte, sinó també aprendre’n dels que en saben. Per això l’11 de març aniré a fer un curs a l’escola espanyola de tast, a Madrid. Cal renovar-se constantment.

Com és el consumidor de vins andorrà?

Si l’hagués de definir amb una paraula, diria que és exigent. I molt interessat en el producte de proximitat.

Ja que parlem de productes de quilòmetre zero, permeti’m que li faci una pregunta sobre la qualitat dels vins que es fan a Andorra.

La qualitat dels vins andorrans ha millorat molt. La tecnologia que s’utilitza en el procés de producció i les tècniques de vinificació han fet una evolució molt gran en els últims anys, i els cellers d’Andorra s’han modernitzat. Tenen un bon producte i, afortunadament, encara un camí molt llarg per recórrer.

Quins són els seus vins preferits?

Els negres de criança. Tinc debilitat per la carn i fan una combinació excel·lent.

Andorra té els ingredients per esdevenir un dels centres principals de la gastronomia als Pirineus.

Sí, actualment el país té una oferta gastronòmica molt bona. Soc de Castelló, però fa molts anys que pujo sovint a Andorra, i no es pot negar que la qualitat dels restaurants ha millorat molt.

Troba que aquí el sector té prou suport de l’administració?

Jo personalment només tinc paraules d’agraïment al comú de la Massana, que ha col·laborat amb el sector per organitzar les Jornades gastronòmiques d’hivern. Sense el seu suport no hauria estat possible portar-les a terme.

Quin balanç fa de les jornades, que estan a punt d’acabar?

Molt positiu. Nosaltres hem ofert als que s’han acostat a la botiga una experiència de tast de vins personalitzada al gust del consumidor, acompanyada dels millors productes gurmet, com ara pernil ibèric, conserves de marisc i formatges.

tracking