Alexandra Mejia

“Em notava molt motivada per fer els quatre rècords”

Va viure a Montpeller una jornada fantàstica amb quatre rècords d’Andorra, entre ells el dels 1.500 metres. Té 16 anys i compagina els estudis de 4t d’ESO amb els entrenaments a la ciutat francesa de Canet de Roselló.

Alexandra Mejia

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Cuatre rècords d’Andorra és per estar orgullosa.

Ho estic, evidentment. Van ser als 400, als 800 i als 1.500 metres lliures. Sincerament, sí que esperava aconseguir quelcom així, ja que feia un temps que m’estava preparant a consciència i em notava molt motivada.

Tenia preferència per alguna d’aquestes proves?

No, perquè són les disciplines que acostumo a entrenar i les que més m’agraden, les de fons, i en totes elles em veia capacitada i preparada.

Com gestiona el fet de combinar estudis amb entrenaments?

Pot semblar complicat, però vaig venir a França [Canet de Rosselló] precisament per això, per poder fer les dues coses. Ho combino bé, ja que fan horaris especials per poder-ho gestionar i ho porto bastant bé.

Es considera més nedadora que triatleta?

No, no es pensi. Em considero nedadora i triatleta perquè em dedico molt més a la natació a la temporada d’hivern, tot i que faig també una mica de bicicleta, al rodillo, i surto a córrer quan puc. Ara bé, quan arriba l’estiu sí que participo més en competicions de triatló, que faig al juliol i l’agost.

Com està anant la temporada?

Estic contenta de com està anant el curs perquè noto que cada cop milloro més i, tot i que encara falta acabar-la, sé que estic avançant.

Quins objectius s’ha marcat fins al final del curs?

He de participar en els campionats de França d’estiu i vull buscar el podi a les meves proves. També intentaré aconseguir la mínima per als Europeus, que no serà gens fàcil, tant en piscina com en aigües obertes, i aniré a fer el Tour 1000 de la federació espanyola.

Un campionat molt interessant el RFEN Tour 1000.

Sí, és en aigües obertes i es fan tres proves. La primera és del 17 al 19 de juny, amb seu a determinar, la Copa d’Astúries és la segona, el 13 d’agost, i l’Etapa Final, que és a Cartagena del 25 al 27 de setembre.

La seva vida ha estat lligada a l’esport des del bressol.

Vaig fer esquí quan era més petita. De fet, vaig fer de tot [riu] perquè vaig fer també escalada, patinatge sobre gel i surf a l’estiu. I mentrestant, la natació no la deixava perquè no ho he fet mai. Quan vaig veure que no es podia compaginar tot em vaig decantar per la natació. Sense l’esport em moriria.

El seu germà, Carlos Mejia, és triatleta.

Ell em va animar a començar amb el triatló i quan coincidim a les competicions és un gran al·licient fer-ho amb ell.

tracking