Marta Tibau i Marià Miño

“És possible treballar mentre viatges fent ruta”

Fa 10 anys que viatgen pel món en furgoneta i ho han convertit en un original estil de vida. Aquesta nit, a les Fontetes, es dona a conèixer la seva història dins del Cicle de cinema de muntanya i viatges.

Marta Tibau i Marià MiñoCULTURALIA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Viatjar i viure en una furgoneta, un estil de vida.

[Marta Tibau]: Una vida més relaxada, tot i que té els seus alt i baixos, més nòmada, tot i que al principi no era la intenció.

[Marià Miño]: Sí, completament. És la vida que portem des de fa 10 anys, més minimalista, vivint amb menys coses, les que entren en una furgo de 4 metres quadrats de superfície, i un estil de vida amb més natura i més apartat de la ciutat.

Com va sorgir la idea?

[M. M.]: Vam començar a donar voltes a tot plegat i vam fer la sèrie Furgoaddictes, que es emetre a Catalunya i a Andorra i amb la idea de fer un documental sobre el viatge que faríem per tot Amèrica.

[M. T.]: Vam deixar la feina el 2012 i oficialment el projecte Furgo en ruta va començar el 13 de juny d’aquell any.

Què es veurà aquesta nit a les Fontetes?

[M. T.]: Hem gravat un documental en què s’expliquen les 38 maneres de fer diners en ruta. No era la intenció principal però als quatre mesos ja ens vam adonar que es podia treballar fent ruta.

Es pot fer de debò?

[M. M.]: Hi ha vàries feines que es poden fer online i això dona facilitats. Ara, fem una mica de creadors de continguts i tenim imatges d’estoc per vendre vídeos i fotos i també dona diners. En aquests 10 anys sempre hem trobat feines per fer i hem creat els diners que necessitàvem per viure.

[M. T.]: També es fan intercanvis per reduir el cost d’un viatge. Hem fet música i artesania.

Polifacètics ho són dins de l’esfera audiovisual. Han fet un disc publicat i tot.

[M. T.]: Ens vam endur una guitarra i un piano d’aquests petits que es bufen perquè pensàvem que tindríem temps lliure. I curiosament, una de les feines que ens van sortir durant els viatges és la de fer de músics itinerants.

[M. M.]: Tenim nou cançons gravades i parlen de totes les experiències que hem viscut.

De moment han recorregut l’Amèrica llatina sencera.

[M. T.]: Entre aquest any i el que ve volem anar als Estats Units, Alaska i el Canadà però passen moltes coses que et trenquen els plans.

[M. M.]: El viatge no s’acaba a Amèrica i la idea és anar més enllà, a l’Àfrica o a l’Àsia.

Aquesta aventura té data de caducitat?

[M. M.]: El que és clar és que volem seguir viatjant i si podem fer la volta al món, perfecte. En algun moment ens agradaria fer la resta de continents.

[M. T.]: Al principi pensàvem que duraríem un any i ja en portem deu. De moment no hi ha data per tornar ni ens plantegem res a llarg termini.

tracking