Nil Panadés

“Hi ha molt d'interès en el vòlei i això és bo”

17 anys. Va ser el capità de la selecció sub-20 a l’Europeu de Petits Estats que va endur-se la plata a Dublín i que va quedar-se a tocar de la victòria final. A més, juga també al CV Encamp, on ha firmat una gran temporada.

Nil Panadés

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Segons a l’Europeu de Petits Estats a Irlanda. Quina valoració en fa?

Ha estat una gran experiència perquè per a molts era el primer Europeu on anàvem i aconseguir un segon lloc és un honor. Aquí es pot comprovar que el nivell d’Andorra és elevat i podem demostrar que som un país que podem arribar lluny.

Ho esperaven?

Els tècnics ens havien comentat que si lluitàvem podríem arribar lluny, però ser segons ens va sorprendre una mica a la majoria.

Van tenir la primera posició a tocar. Fa una mica de ràbia?

Una mica sí. Estem contents de ser segons, però hi ha un petit sentiment que haguéssim pogut ser primers. Al final, era un projecte de futur i l’any que ve tornarem a intentar ser primers.

Més enllà de l’esport, amb què es queda de l’experiència?

Va ser tot molt maco, poder anar a un torneig internacional amb altres equips, països o altres llengües. Compartir l’experiència amb gent que mai hauries pensat que coneixeries, o estar amb tots els equips junts a l’hotel compartint-ho va ser molt especial.

A més, va exercir de capità.

Quan m’ho van dir vaig quedar-me molt content, la veritat. Vaig esforçar-me al màxim i va ser tot un honor poder anar allà i entregar els obsequis també a la resta d’equips.

Impressiona tenir com a tècnics dos referents del vòlei del país com Xavi Folguera o Javi Borrego?

La veritat és que poder ser entrenats i liderats per ells és un honor absolut. Han aconseguit moltes coses i és espectacular tenir-los d’entrenadors.

Amb el CV Encamp han fet també una gran temporada.

Sí, estem molt contents perquè han vingut companys nous i estem satisfets per com ha anat aquest primer any.

És important que la base creixi.

Tant a Encamp com al CV Andorra hi ha molts nois que comencen i interès en el vòlei, i això és molt bo.

Vostè fa molt que hi juga?

No, vaig començar abans de la pandèmia, però estic molt content amb com he anat evolucionant perquè he pogut aconseguir moltes coses.

I abans feia algun altre esport?

Sí, jugava a handbol i això dels esports d’equip ja ho tenia per la mà.

Algun somni en aquest món?

M’agradaria arribar a competir en una lliga absoluta i poder superar-me a mi mateix. El vòlei és un esport que em fascina.

tracking