Oriol Fernández

“El 3x3 és una bona escapatòria per seguir lligat al bàsquet”

Un apassionat del bàsquet amb una àmplia trajectòria al país a l’esquena. 34 anys. Un dels membres del BC Encamp, recent campió de Catalunya en la modalitat de 3x3, en la fase final que es va disputar a Montornès del Vallès.

Oriol Fernández

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Campions de Catalunya de 3x3 sona molt bé.

Sona bé, sona bé. A més, és una disciplina, la del 3x3, que és olímpica i hem guanyat la primera edició de la lliga. Esperem que vinguin més títols i més lligues.

A Montornès del Vallès eren quatre jugadors, però a la plantilla són més.

Vam anar a la fase final el meu germà Jordi [Fernández], l’Albert Ferrer, el Sergi Marín i jo. No hi van ser però formen part de l’equip Bruno Bartolomé, Jordi Plasència i Jaspreet Singh Sandhu. Som set jugadors en total, però només se’n poden inscriure quatre.

Com funciona la competició?

És una lliga de dos grups. Un de quatre, on estàvem nosaltres, i un altre de tres, i vam jugar tots contra tots. Quatre tornejos i un a cada seu dels participants, que van proporcionar unes classificacions que van donar pas a una segona fase. Els dos primers de cada grup van passar a la fase final, que es va jugar a Montornès, on hem estat campions.

Això no es juga en quatre dies.

L’estem jugant des de setembre, que va ser quan va començar la lliga, i des de llavors estem fent un torneig cada 15 dies. Ara ha acabat la temporada pel que fa a aquesta lliga, al Campionat de Catalunya.

Clar, perquè tenen el Circuit Català i el Preeuropeu.

Exacte. Ara toca preparar aquests dos propers compromisos. El Circuit Català arriba d’aquí a tres setmanes i ens serveix de preparació del Preeuropeu, perquè hi ha molt bon nivell, amb jugadors d’EBA i Copa, i fins i tot de LEB or i plata.

I als Jocs dels Petits Estats hi pot haver 3x3.

A Malta, segurament, se’n pot tenir l’oportunitat. Ja es volia fer a Andorra, però, és clar, es van ajornar pel tema covid.

El 3x3 és una bona manera de matar el cuquet pel bàsquet?

Totalment. Ja fa temps que tenim aquest grup de jugadors en el 3x3 i molts provenim del 5x5 i hem volgut, d’alguna manera, seguir vinculats al bàsquet i tenir l’oportunitat de seguir jugant. És una bona escapatòria per a gent que vol seguir competint i estar lligada a l’esport.

Li de he preguntar pel MoraBanc Andorra.

Una temporada molt estranya, amb molts canvis d’entrenador i situacions difícils de gestionar. S’han complicat la vida i l’Eurocup era un somni que ja s’ha acabat.

El problema és un altre.

És clar, no és haver quedat fora de la final, és salvar la categoria. No és impossible però és molt complicat i crec que gua­nyant els dos partits contra rivals directes [Fuenlabrada i Saragossa] pot arribar.

tracking