Eladi López

“Que vinguin 700 judokes al torneig és una bestialitat”

Tota una vida lligada al món del judo. Va impulsar el Torneig internacional vila d’Andorra la Vella que demà i diumenge celebrarà la trentena edició amb la presència de 700 competidors als Serradells.

Eladi López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com a unes hores que arrenqui la trentena edició del Torneig internacional de judo vila d'Andorra la Vella. Quines sensacions té?

Doncs una mica de tot, nervis, il·lusió, i amb ganes que comenci, i també que acabi, perquè es preveu que sigui na bogeria amb 700 judokes. Al final estàs nerviós perquè vols que tot surti bé, que no hi hagi cap problema i acabar de tancar-ho tot.

El 30è aniversari del torneig imagino que el fa més especial.

Sí, al final quan poses un zero al darrere és una altra cosa. A més, si no hagués estat per la pandèmia haurien estat 30 edicions ininterrompudes.

Que vinguin 700 competidors demostra que és un torneig amb una molt bona salut.

Que vinguin 700 judokes al torneig és una bestialitat. Jo no tinc coneixement que hi hagi gaires tornejos així, potser algun a França o a Espanya.

Per als clubs també s’ha convertit en una cita indispensable cada any?

Sí, en tenim de gairebé tot Espanya, del sud de França i un italià de San Remo, a més dels de casa. Hi ha clubs que venen des de la primera edició ininterrompudament, i els que venen, tornen tots. Al final fem un muntatge total perquè és una competició de judo, però també hi ha un retorn per al país impressionant.

En quin sentit?

Tenim quatre hotels bloquejats gairebé plens a Andorra la Vella, també hi ha gent en càmpings, i les persones que venen ens demanen fer coses com anar a Caldea.

Quant es triga a organitzar un esdeveniment així?

Ens hi posem a partir del setembre o l’octubre. El primer és veure on ho fem, durant molts anys era al Poliesportiu i ara fa unes edicions que és als Serradells, i després ve el muntatge.

Què és el que més costa?

Al final tot és complex perquè és un peix que es mossega la cua. Volem que vingui com més gent millor, però com més gent vingui també es complica tot més.

Quant fa que està lligat al món del judo?

Porto 38 anys al país fent classe, i fa uns 30 anys vaig fundar el Club de Judo Hantei, i aquí segueixo.

Acaba d’obtenir el setè dan, el grau més elevat al país.

N’estic molt satisfet, he hagut d’esperar vuit o nou anys per fer el canvi i han estat molts mesos de preparació.

Com veu el judo al país?

He vist molta transformació i el nivell és bo. La pandèmia ens ha afectat com a tots i ara hem de reprendre-ho.

tracking