Sergi Andrés

“La blockchain no és el futur: és el present o inclús el passat”

L’apassiona la tecnologia blockchain i les criptomonedes i, per això, s’hi ha especialitzat legalment. Li encanta la muntanya i sovint hi va a escalar o a esquiar. Es va mudar a Andorra amb la seva parella per treballar.

Sergi Andrés

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra està a punt d’aprovar la Llei de representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de lliure registre distribuït i blockchain. És un pas necessari?

Aquesta tecnologia ja no és el futur: és el present o, inclús, el passat. Afecta a tothom i, per això, ens hem d’adaptar, estar coordinats i adoptar un criteri sòlid i homogeni.

El Principat serà pioner a l’hora d’establir un marc legal?

Els països veïns estan començant a regular la fiscalitat de les criptomonedes, però no han regulat la blockchain, que és el fonament. A Andorra, pel tipus de país que és, això suposa una oportunitat. Els youtubers que viuen aquí inverteixen en criptomonedes, estem transformant les administracions públiques i intentant ser molt tecnològics i eficients. Quan tinguem una llei que ho desenvolupi, tot això es dispararà.

Els escèptics al·leguen que obre la porta als negocis bruts. Què n’opina?

És una tecnologia bona que elimina intermediaris: és més eficient, ràpida i neta. Però és cert que té un punt d’anònim. Tenim por perquè no està regulat, però això desapareixerà quan establim unes línies.

És jurista especialista en blockchain i criptomonedes. Quines consultes rep?

Em pot venir des d’un banc que té un client amb una gran quantitat de criptomonedes i vol saber si l’origen és lícit, fins a una persona que vol comprar una casa i no sap com ha de tributar.

Quan surti la legislació, augmentarà la competència?

Tothom es voldrà posar la medalla de ser innovador, però hi ha una gran diferència entre que t’apassioni i que portis anys involucrat en la matèria, i ser advocat, estudiar les quatre novetats i posar-te a assessorar. El client que ve i paga la consulta en sap molt... tu n’has de saber més per poder-lo ajudar.

Té un canal de YouTube...

Sí. Es diu Sergi Andrés - Abogado Cripto. Vaig començar fent col·laboracions i em vaig acabar animant, perquè considero hi ha pocs canals de YouTube de persones professionals en alguna matèria. La idea és que el contingut sigui de molta qualitat i bo a nivell tècnic.

Què el diferencia d’altres canals que tracten la matèria?

Tracto el contingut de blockchain i criptomonedes des d’una perspectiva legal. Per exemple, parlo de com tributar els bitcoins, com comprar-ne, com emetre una criptomoneda si tens un projecte o com crear un CFT is tens una obra d’art. Penso que era una necessitat, perquè la majoria de canals se centren en especulació, però jo no.

tracking