Agustí Garcia

“Un excampió de MotoGP va 'petar' el circuit el segon dia”

Com a membre de l’Slot Principat d’Andorra, Garcia participa aquest cap de setmana en l’organització de la Resistain d’Encamp, una prova de resistència d’‘slot’ puntuable en què participaran una vintena d’equips d’arreu d’Europa.

Agustí Garcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va descobrir el món de les curses d’‘slot’?

Quan tenia uns cinc o sis anys els Reis em van portar una pista i uns cotxes d’Scalextric. Sempre que podia retiràvem les taules i cadires del menjador i muntàvem el circuit. Hi podia passar tardes senceres jugant.

Aquest cap de setmana Encamp és la seu de la Resistain, una cursa de resistència d’‘slot’ en què participaran equips d’arreu d’Europa.

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia ens fa molta il·lusió organitzar aquesta competició, hereva del Campionat d’Europa 3x4 GT3, que vam acollir el 2019. Avui al vespre i demà al matí es faran els entrenaments. Dissabte la cursa començarà entre les dotze i la una del migdia i s’allargarà unes vuit hores. L’endemà començarà a les vuit del matí i acabarà a les dotze.

Quants equips hi participen?

Vint-i-dos, de sis nacionalitats diferents: Andorra, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia i Portugal. Els equips són d’entre dues i tres persones.

Quines característiques tindran les pistes?

Hi haurà dues pistes de vuit carrils cadascuna. Dissabte els cotxes hauran de fer 27 voltes en cada carril i diumenge, 17, i hauran de passar per tots els carrils.

Quina velocitat poden assolir aquests cotxes?

Són cotxes a escala 1:32 i poden arribar a uns 30 quilòmetres per hora. Tarden uns 20 segons a completar un circuit d’uns 60 metres de corba.

L’‘slot’ és un esport car?

Un cotxe bàsic, incloent-hi el comandament i la resta de materials, et pot costar uns 180 euros. Si t’agrada el col·leccionisme t’hi pots gastar el que vulguis.

Què hi fa més en l’‘slot’, el cotxe o el conductor?

Cada conductor és diferent i millora amb la pràctica. Un pilot només pot treure el màxim rendiment del vehicle si l’ajusta al seu nivell i estil de conducció. Hi ha moltes variables amb què pots jugar.

El pilot neix o es fa?

Com més hores practiquis millor ho faràs, però hi ha persones que és innegable que en tenen el do. Un excampió de MotoGP va petar el circuit el segon dia. No havia vingut mai abans i no li va costar gens superar el rècord. Sap exactament quan i com ha d’accelerar i frenar.

L’‘slot’ és un esport per a tots els públics?

Per descomptat! Hi ha gent de totes les edats. Com que no hi ha prou aficionats que vulguin participar en els tornejos, no hi ha categories. Els perfils de jugador són molt diversos.

tracking