BOSTON, ESTATS UNITS D'AMÈRICA

La llavor d'Amèrica

BostonMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És probable que no sigui la ciutat més cridanera dels Estats Units. No té el glamur de les estrelles de Los Angeles, ni té la presència de Washington, tampoc la festa de Miami. Boston el que té és que és interessant. Als qui ens agrada la història, és una ciutat plena de raconets que expliquen moments que permeten entendre el país. No l’hem de comparar amb un passeig per la Roma imperial, però sí que podem traslladar-nos als moments clau dels orígens dels Estats Units a partir de punts clau de la ciutat.

Sense anar més lluny, Boston és una de les ciutats més antigues de l’època moderna dels Estats Units. Més concretament, va ser fundada el 7 de setembre de 1630. Van ser uns puritans anglesos els qui van colonitzar la zona i van posar la primera llavor del que avui denominem la capital de Nova Anglaterra. És Boston també un dels punts neuràlgics de la guerra d’independència dels Estats Units. Pels seus carrers es pot seguir el rastre de Paul Revere, el patriota que feia de missatger durant les fosques nits de la batalla de Lexington, la que va donar el tret de sortida a la guerra entre les tretze colònies i els britànics. Boston, però, no és només la primera per les batalles. També per tenir la primera escola pública del país. O la primera biblioteca municipal. Però és especialment també la casa dels grans equips esportius dels Estats Units. Boston Celtics (NBA). Boston Red Sox (MLB). Boston Bruins (NHL). New England Patriots (NFL). Precisament és en aquests espais on es pot respirar l’esperit més americà. L’esperit de tot és possible i, si és possible, ha de ser gran. Si teniu temps, no us perdeu una tarda a Fenwey Park. La casa dels Red Sox. No és la millor època per anar-hi ara (no passen per una bona ratxa). Però les fileres de l’estadi et permetran transportar-te al pur espectacle nord-americà. Amb una mica de sort i de paciència (un partit de beisbol pot durar unes tres hores), els locals s’emportaran la victòria. No marxeu de l’estadi sense cantar el Sweet Caroline, de Neil Diamond. Donaria mala sort a l’equip i, com ja he dit, no passen pel millor moment.

NO T'HO PERDIS

BIBLIOTECA MUNICIPAL És un dels punts més recomanables de la ciutat. Caminar pels passadissos i les sales de la biblioteca municipal més gran del país. A la façana principal, una inscripció: “construïda per la gent de Boston, dedicada al progrés”

Biblioteca municipal

tracking