MOJÁCAR, ALMERIA
Un dels pobles més bonics
De festes de moros i cristians n’hi ha moltes i segurament per a tots els gustos, però sens dubte una de les més conegudes és la que se celebra cada any a Mojácar. Serveix per commemorar la rendició del poble musulmà davant dels Reis Catòlics i suposa que durant diversos dies els visitants puguin gaudir de mercats medievals, jocs infantils, desfilades i balls populars. A aquest poble d’Almeria, conegut popularment per l’índalo, el símbol que els seus habitants pintaven a les portes de les seves cases, es nota la presència, tant pel que fa, per exemple, a l’arquitectura com a la forma de viure, de l’empremta musulmana. D’aquesta manera, el cap de setmana més proper al 10 de juny s’hi commemoren les heroiques epopeies protagonitzades per àrabs i cristians, i se celebra la que, sens dubte, és la festa gran de la localitat, que acaba amb una desfilada multicolor que comença als carrers més alts i acaba als peus del poble.
Aquesta població, agermanada des de fa molts anys amb la parròquia encampadana i inclosa a la llista de pobles més bonics d’Espanya, destaca també especialment per les seves magnífiques i interminables platges, on es pot prendre un bany i gaudir del sol i la sorra. En aquest sentit, no destaca només per ser un paratge natural únic, sinó també perquè s’hi poden trobar espais per a tots els gustos. De fet, Mojácar és també conegut com l’Eivissa del Sud, ja que igual que a l’illa, s’hi poden trobar bars de copes, discoteques i guinguetes per a tots aquells que busquen més marxa. Per aquesta raó, és un lloc ideal per fer-hi vacances tant per a aquells que prefereixen la tranquil·litat com per als qui busquen tot el contrari i es decanten per la diversió.
El poble impressiona des de la llunyania, amb les seves cases blanques penjades del dar-rer contrafort de la Sierra de Cabrera i també, una vegada dins, pels seus carrers estrets i adornats amb flors. És molt visitada també la font mora, que antigament era l’única d’aigua potable que hi havia al poble. Es va reformar el segle XIX i després va ser reconstruïda als anys 80 del segle passat. Segons la història, és on el 1448 es va fer la reunió de l’ambaixada cristiana amb l’alcalde àrab en la qual es va decidir la no-expulsió. Segons conclou tothom que el visita, es tracta, així doncs, d’un dels pobles més bonics d’Espanya.
NO T'HO PERDIS
Torre del Peñón Un dels racons amb un encant especial, situat prop de la platja de Mecenas, és la Torre del Peñón, des de la qual es poden veure uns extraordinaris paisatges del Mediterrani.