Sara Vasconcelos

“Fem una feina d'estiu en la qual estem molt a gust”

És una apassionada de la natura, igual que altres joves que aprofiten les vacances d’estiu a la universitat per treballar com a informadors al llac d’Engolasters explicant els nombrosos atractius que hi ha a la zona.

Sara VasconcelosS.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quines són les tasques que feu com a informadors turístics?

Som eventuals de la caseta d’informació d’Engolasters i del departament de Turisme. La tasca consisteix a informar sobre aquesta zona, sigui del llac d’Engolasters, les rutes de senderisme o la vall del Madriu. També tenim la possibilitat de donar mapes als turistes que ens en demanen i també oferim una mica d’informació sobre Andorra, perquè també ens demanen sobre activitats que es poden fer al país.

Quins són els requisits per accedir a la feina?

El que ens demanen és, sobretot, passar un examen sobre coneixements de la parròquia d’Escaldes-Engordany i de la zona.

Quin balanç fas d’aquest treball, que precisament es va acabar ahir, 11 de setembre?

El balanç que en faig, i crec que també el que n’han fet els meus companys, és molt positiu. I és que ser a Engolasters ens permet ser a la muntanya, que és el que més ens agrada, i així podem fer una feina d’estiu en la qual estem molt a gust, a part de la gran companyonia que hi ha entre nosaltres. Per això estem contents que ens donin aquesta oportunitat.

La majoria sou estudiants?

La veritat és que tots som estudiants, tant de graus superiors com d’universitats, que ho aprofitem per fer aquesta feina al llarg de l’estiu.

Què us demanen els visitants?

La principal pregunta que ens fan és quina és l’activitat que es pot fer per aquí i com es pot fer per baixar al llac. A més, quan diem a la gent que el llac és a tan sols uns minuts se sorprenen molt. També ens demanen sobre les rutes de senderisme que hi ha pels voltants, ja que la volta al llac es pot fer d’una manera bastant ràpida. Els visitants ens demanen també molt sobre els circuits de BTT, on poden anar amb la bicicleta i sobre la vall del Madriu.

La natura és una de les coses que més interessen als visitants.

Sí, perquè els comentaris que ens deixen és que han pogut veure un paisatge molt maco, ja que depenent d’on vinguin no estan acostumats a unes muntanyes tan verdes com les nostres.

Heu pogut constatar també alguna mancança?

Potser una de les coses que s’haurien de canviar és el pàrquing, perquè no hi ha gaire lloc per als cotxes.

Què heu après amb aquesta feina?

Crec que ser de cara al públic davant de tantes persones i poder donar explicacions sobre un lloc que ens agrada ens permet sentir-nos bé i és molt reconfortant que la gent et feliciti.

tracking