Marc Reig

“El que vull aquesta temporada és gaudir del judo”

23 anys. Acaba d’obrir la temporada amb una medalla de plata al Campionat de Catalunya. Ara afronta una temporada amb canvis després de deixar França i tornar a Andorra, i mira als Jocs dels Petits Estats de Malta.

Marc ReigIJF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Plata al Campionat de Catalu­nya. Satisfet?

Sí, estic molt content perquè fer segon en aquesta primera competició és un bon impuls per començar.

S’ho esperava?

La veritat és que no. Venia d’una època difícil, ja que just abans de l’estiu tenia els exàmens de final de carrera, després vaig tenir una aturada i he tornat a començar al setembre. No porto un rodatge gaire gran i dona molta moral.

Quina va ser la clau, doncs?

Crec que haver anat a competir sense la pressió d’haver de guanyar o fer un bon resultat. M’ho vaig prendre com anar a gaudir, perquè sempre que vas a competir tens la pressió d’haver entrenat molt, de demostrar el que has fet, i aquell dia hi vaig anar amb l’objectiu de gaudir dels combats i del judo, i és el que vaig sentir, que estava gaudint.

Es queda amb l’espineta de no haver-se pogut endur l’or?

La final va ser molt complicada. Era contra un rival amb el qual ens estem enfrontant des de que érem júnior. Ell té un nivell més gran que de campionat regional, i vaig sortir a donar-ho tot i sense reservar res perquè era una final, però era molt complicat.

És una temporada de canvis.

Sí, ja no entreno a França en alt rendiment, ara entreno a Andorra juntament amb els joves i això també és bo per a ells.

Per què?

Al final, qualsevol jove mira cap amunt i busquen referents, i va bé veure que la gent que treballa amb ells fa resultats.

Amb aquests canvis, com afronta aquesta temporada?

No em marco cap objectiu en particular, però sí que em fan il·lusió els Jocs dels Petits Estats de Malta. El que vull és gaudir del judo.

Sempre és una cita especial.

Sí, i com que el 2021 no va haver-hi Jocs per la covid, en tenim ganes. A més, ara en uns mesos anem a Luxemburg a l’Europeu de Petits Estats, que serà un tast del que trobarem a Malta. Serà especial perquè venen els joves, i com que entreno amb ells també tinc ganes de veure’ls competir.

A Malta es veu lluitant per les medalles?

Hi vull anar a gaudir i a competir sense pressió. Ho donaré tot, però no m’hi capfico.

I es veu a Andorra 2025?

Seria una gran il·lusió, però acabo de començar la vida laboral i no sé què faré en tres anys. M’encantaria, però no és un objectiu perquè no sé on estaré.

Com veu el judo al país?

Els joves pugen molt motivats.

tracking