Xary Rodríguez i Cathy Labouyrie

“L'objectiu és que l'experiència del cicloturisme sigui excel·lent”

Xary Rodríguez i Cathy LabouyrieCOMÚ DE LA MASSANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Cada dia hi ha més afició pel cicloturisme...

El ciclisme ha tingut un creixement exponencial. I el que estem veient a la Massana és que també s’està obrint a noves modalitats, més enllà del mountain bike o de carretera.

Quines són aquestes noves modalitats?

A la Massana, per un tema d’orografia i pel tipus de ciclista que cada vegada està venint més, veiem que està creixent molt l’e-bike, que és la bicicleta de muntanya amb una mica d’ajuda elèctrica. Ja no és que sigui una tendència o una moda, sinó que l’e-bike et permet anar a llocs on no podries anar amb una bicicleta normal, gràcies al fet que no has de tenir un gran estat físic. O sigui, que està obrint el target de visitants cicloturistes a la zona.

La Massana ja treballa des del 2008 en aquest àmbit...

El que hem constatat és un creixement molt fort del ciclisme després de la pandèmia. Hem tingut molts visitants i el fet que vinguin esdeveniments esportius com el Tour i la Volta han fet que el país es posicioni, i creiem que els últims anys hi ha hagut un boom. Així, la feina que estem fent no busca que hi hagi molts ciclistes, sinó que hi hagi una mica d’ordre i d’estratègia, o sigui que l’experiència cicloturista tingui una convivència el més agradable possible amb els vianants i els cotxes.

El cicloturisme és gairebé exclusiu de la Massana?

El cicloturisme és un producte de país, tot i que des de la Massana el que volem fer és aprofitar la feina que s’ha fet amb el bike park per posicionar-lo. És a dir, que l’objectiu no és fer-lo millor que ningú, sinó simplement posar ordre en tot el que s’està fent i posicionar la parròquia, tenint una coordinació amb Andorra Turisme.

Què pretén el pla de foment del cicloturisme que s’ha elaborat?

Tenim un estudi sobre les diferents modalitats del cicloturisme i mirem els serveis públics i privats que s’adhereixen a cadascuna d’elles, com ara botigues de bicicletes, hotels... L’objectiu final és que l’experiència del cicloturisme sigui excel·lent.

Ja s’ha començat a treballar amb el sector privat...

El que hem fet en una primera reunió que vam mantenir amb el sector privat és explicar les prioritats que hem fixat dins del pla. Hem creat circuits cicloturistes de muntanya enfocats a la muntanya i a l’e-bike, i hem mostrat un pàrquing que és universal per a totes les bicicletes que ja està validat per ajudar no tan sols a endreçar la parròquia, sinó també a donar servei al ciclista i que hi hagi una mobilitat sostenible. Així doncs, ara es tracta de treballar conjuntament el sector públic i privat en la promoció del cicloturisme.

tracking