Elisabet Terri

“Dirigir m'ha fet una actriu més empàtica amb l'equip”

És una de les poques dones que dirigeixen cine a Andorra. Fa cinc anys va posar-se darrere la càmera. És sòcia, amb José Pozo, de la productora Imminent Produccions, que aquest mes de novembre ha complert deu anys.

Elisabet Terri

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

He llegit que va començar la carrera professional en el món de la moda.

Vaig començar a fer de model quan tenia 12 anys. Uns anys després vaig fitxar per una agència de models a Barcelona i vaig passar una temporada a Milà treballant en el sector.

Com va arribar al món de la interpretació?

Quan era petita m’agradava jugar a representar diversos personatges davant del mirall, però mai no va passar-me pel cap que volia ser actriu de gran. De petita sempre vaig tenir molt clar que volia ser model i participar en desfilades. No va ser fins que vaig ser més gran que vaig descobrir que també m’interessava la interpretació.

Com va fer aquest descobriment?

En la meva carrera de model vaig tenir l’oportunitat de participar en el rodatge d’algun anunci. Participant en projectes com aquests vaig descobrir que la part d’interpretació que té la feina de model m’agradava molt.

En quin projecte cinematogràfic treballa en aquest moment?

Tinc el guió gairebé enllestit d’un biopic sobre un personatge molt conegut.

Ens en pot donar més detalls?

De moment no te’n puc dir res més. Encara és massa d’hora per donar la notícia.

Ja ha començat a rodar?

Encara no. Espero que puguem començar l’any que ve.

Ha dirigit diversos curtmetratges. Com en valora la recepció?

Estic molt contenta del reconeixement que han tingut els meus curts. Llana negra va obtenir el premi Biznaga de Plata al millor treball de ficció en una secció paral·lela del Festival de Màlaga dedicada a les obres dirigides per dones. Noria ha estat adquirit per una agència de vendes i hem aconseguit col·locar-la en plataformes digitals.

Com ha canviat la direcció la seva manera d’entendre la interpretació?

Un director de cinema ha d’estar pendent de tot, ha de pensar en moltes coses diferents alhora. Un actor ha de fer molt bé la seva part. Des que tinc experiència en direcció em prenc la interpretació d’una manera més relaxada, en el bon sentit de la paraula. Dirigir m’ha fet una actriu més empàtica amb l’equip.

L’administració dona prou suport al cinema?

El 2019 el Govern va començar a donar ajudes a la creació i s’ha mostrat interessat en la feina que fem les productores. Em fa l’efecte que cada vegada l’administració és més conscient que el cinema no tan sols és una expressió cultural, sinó també un negoci.

tracking