Aloma Blanch

“Un avió vola pel mateix motiu que es mou la sang pel cos”

Amb només 25 anys està estudiant un doctorat a Londres, després d’haver cursat una llicenciatura i un màster a la universitat de Tolosa, després de canviar Barcelona per la ciutat francesa arran de la passió per l’aviació

Aloma Blanch

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Què va estudiar?

Vaig estudiar una licence parcours Mécanique énergétique i després un màster parcours Modélisation et simulation en mécanique et énergétique i actualment estic estudiant un doctorat a Londres.

Però, quina edat té?

Doncs 25 anys, vaig començar la universitat el 2013, la vaig acabar el 2016 i després dos anys de màster. La qüestió és que em vaig saltar un curs de primària. Vaig passar de quart a sisè. No pensis que soc especial, se’m dona bé el sistema, res de l’altre món.

En quin moment es planteja l’opció d’anar a estudiar a la universitat a França?

La veritat és que no ho sé molt bé perquè la meva família és de Barcelona i sempre havia tingut la idea d’anar-hi. Però després em va cridar l’atenció de l’aeronàutica i bona part de l’operativa d’Airbus és a Tolosa.

Per tant, una mica sorgeix de forma natural fer el camí cap al país del nord?

Sí, a més Barcelona ja la coneixia. França, en canvi, no. Es va despertar en mi un interès d’anar a viure a un lloc on no havia estat mai.

Com és l’experiència de canviar de país?

És veritat que hi ha una part de dificultat com tot adolescent que marxa de casa. Per mi també era la primera vegada que vivia lluny de casa dels pares. Viure en un país on es parla una llengua que no domines, adaptar-te a una nova cultura, tot el que suposa marxar de casa. Però reconec que ens van posar moltes facilitats en general per anar a Tolosa.

Hi ha molts canvis entre el sistema andorrà i el francès?

Per mi el canvi va ser molt natural. No recordo gaire diferència. De l’Escola andorrana arribem molt preparats.

El doctorat, de què el fa?

La idea del doctorat és aplicar mètodes numèrics i d’enginyeria per tractar les malalties del sistema bascular.

Això m’ho ha d’explicar a poc a poc...

Per exemple, ens focalitzem en una artèria, l’aorta, i el que fem és analitzar i intentar predir com es mou la sang per dins del sistema per tenir mètriques.

Per tant, una mica és unir la seva passió per l’aviació i la medicina?

Una mica, sí. La veritat és que els principis de mecànica fonamental que fan volar un avió i que fan moure la sang pel nostre cos són els mateixos.

Tornaria a estudiar a França?

Sí, sense cap dubte. No et sabria dir amb quin moment em quedo perquè han estat molts anys, però l’experiència va ser molt bona.

tracking