Adrián Ramírez

“Al principi els sabors dels nostres torrons tiren enrere”

El també conegut com ‘El xef amb botes’ ocupa una de les parades del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella. Amb el seu company Mohit Hermnani venen per segon any uns torrons artesanals amb els ingredients més exòtics.

Adrián RamírezA. R.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quina és la joia de la corona de la seva parada?

El torró de crema de festuc i sal és el més venut de tots. El festuc és un ingredient que no és a l’abast de tothom pel seu elevat preu, però amb aquest torró hem aconseguit que estigui present a moltes taules de Nadal. Tot i que hi ha molta gent que ens escriu dient que no creu que els torrons arribin sencers a les festes.

Quins altres productes venen?

Tenim cinc torrons. Aquest de festuc i sal, un de coco torrat i curri, un altre de coco i xocolata, i un de vegà fet amb dàtils, nous i xocolata 75%. També tenim un pot de creminella, que és una barreja de Nutella i festuc, però més saludable.

Es troben molta gent reticent a tastar aquestes barreges?

Hi ha clients que venen perquè ja ens coneixen i ja han provat els nostres productes. Però també arriben molts clients nous i per això tenim l’opció del tastet. Qualsevol pot provar els nostres torrons de forma gratuïta, ja que és l’única manera de saber si els agraden.

I els acaben agradant?

Sí. Al principi aquests sabors tiren enrere, però quan es proven al·lucinen a tothom. De fet, gràcies que l’any passat la parada va ser tot un èxit el comú d’Andorra la Vella ens ha trucat per tornar aquest any.

Quin és el secret perquè els torrons agradin a tothom?

La meva formació em permet barrejar segons quins ingredients amb la certesa que funcionaran. A més, juguem amb el truc d’integrar-ho tot amb una base de xocolata que ajuda a suavitzar els altres sabors com el curri, i els endolceix.

Com van ser els seus inicis en el món de la pastisseria?

Des de ben petit que volia ser pastisser i durant molts anys he combinat formació i pràctica. He treballat com a cap pastisser a l’hotel Canut d’Escaldes, en l’àmbit de la xocolata a Barcelona, portant diverses pastisseries de Formentera...

I ara també té presència a les xarxes socials. Quin paper juguen a la seva carrera?

Les xarxes socials són una bona eina per arribar a la gent de manera fàcil. Jo faig servir sobretot Instagram per ensenyar noves receptes, provar productes i valorar-los... Però al final tot forma part del mateix projecte: soc pastisser, xocolater, m’encanta viatjar per tastar nous menjars, gravar vídeos per a xarxes socials per ensenyar aquestes experiències, per compartir coneixement.

En un futur, té pensat obrir un negoci pel seu compte?

Sí, però abans he d’acomplir el meu projecte personal. Vull viatjar per tants països com pugui i adquirir el màxim coneixement. Conèixer gastronomies diferents que em permetin desenvolupar la meva pastisseria.

tracking