Max Palmitjavila

“Crec que els esprints són el futur del nostre esport”

17 anys. És una de les noves incorporacions a l’equip nacional de la federació i afronta una temporada plena de grans cites, amb la Copa del Món, el Mundial, i la participació al Festival Olímpic de la Joventut Europea.

Max PalmitjavilaFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou membre de l’equip nacional. Satisfet?

I tant, és molt important i trobo que és una mica la recompensa a tota la feina que porto fent. Ara serà tot més estable per competir i intentaré rendir bé al màxim nivell.

Ja ha fet alguna cursa. Com s’està trobant?

He fet una Copa d’Espanya i una Copa de França i la veritat és que m’he trobat molt bé. Estic a l’últim any de la categoria i crec que puc obtenir bons resultats aquesta temporada.

Déu-n’hi-do quina temporada l’espera...

Sí, a partir del gener serà un no parar entre el Festival Olímpic de la Joventut Europea, el Mundial i les Copes del Món.

La Copa del Món estrena un nou circuit només per a categories juvenils.

Sí, la veritat és que estic molt motivat i últimament ja venia fent bons resultats sense estar a l’últim any de la categoria, així que enguany vull aprofitar per treure el millor rendiment i poder fer bones actuacions.

La llàstima d’aquest nou circuit és que no podrà competir a la Comapedrosa Andorra.

Sí, és una pena perquè competir a casa és una gran satisfacció i és una cursa maca, però tenir una Copa del Món dona més visibilitat i permet competir a un gran nivell i és una oportunitat per a tots nosaltres.

I del Mundial a Boí Taüll, què n’espera?

Ja sabem on és, quin tipus de curses hi trobarem, amb la vertical i una d’individual que és curta per pista. A més, l’any passat s’hi va fer l’Europeu i ja tenim una mica de preparació de llavors.

I serà el representant de la FAM al Festival Olímpic de la Joventut Europea.

Estic molt content, és una oportunitat molt bèstia que pot donar-me molta experiència per al futur.

L’esquí de muntanya debutarà als Jocs de Milà el 2026. S’hi veu?

Motiva la possibilitat de poder anar-hi, però queda lluny.

Quins diria que són els seus punts forts?

Ara provo de concentrar-me en els esprints perquè crec que són el futur del nostre esport. A més, també m’agrada l’aspecte tècnic.

I on veu més marge de millora?

Ara també estic començant amb el tema de la nutrició o els psicòlegs, i crec que això pot ajudar-me molt de cara al futur.

Fa hivern i estiu, podria quedar-se només amb un?

És complicat perquè són un equilibri, però potser em concentraria més en l’hivern.

tracking