Nazario Cano
“El restaurant d'Unnic aportarà molt a Andorra”
Xef d’Odiseo, el restaurant amb una estrella Michelin de l’interior del casino de Múrcia, serà també l’encarregat de liderar la cuina del futur casino Unnic, un projecte que considera inèdit a Europa en què apostarà per una gastronomia de proximitat.
Quines sensacions té el xef en cap del casino Unnic?
És un dia molt feliç perquè entre Orenes i Unnic farem una cosa preciosa. Un projecte que com bé diu el nom serà únic. A Múrcia ja vàrem iniciar un altre projecte similar, de fet podríem dir que aquest és el germà. Estic molt emocionat perquè és reviure tot el procès d’inauguració com ara fa tres anys. A més, vaig arribar ahir a Andorra, que no coneixia, i estic descobrint un país meravellós amb una passió bestial per part de la gent i amb moltes ganes de l’obertura.
Com descriuria la gastronomia andorrana?
És veritat que no coneixia Andorra però ja et puc dir que hi ha una influència de Barcelona que fa que aquí també hi hagi molta passió per la gastronomia. Jo me n’he enamorat. Hi ha una cultura gastronòmica que és molt interessant i un client potencial amb moltes ganes de menjar i sortir. Crec que l’obertura del restaurant d’Unnic aportarà molt a Andorra.
Costa imaginar-se com serà la cuina ara que està tot l’edifici en obres?
A Múrcia ja tenim una cuina que físicament és molt similar, així que més o menys la veig. A més, he vist els plànols i, per tant, més o menys ja començo a imaginar com serà la cuina el dia d’obrir.
Per oferir el servei a tota la gent que vindrà quantes persones estaran treballant a la cuina del casino?
Estarem entre 35 i 40 persones a cuina tenint en compte que hi ha diferents serveis. Parlem d’un complex on el servei està molt al dia, són diferents punts de venda on el client podrà venir i escollir. És el més bonic de projectes com aquest, la varietat que s’hi ofereix.
Com serà l’oferta gastronòmica del casino d’Andorra?
Serà una cuina molt propera. Vull dir de productes de molta proximitat. També amb molt de sabor i molt regional. Evidentment hi haurà una cuina que serà molt mediterrània, amb arrossos o peix. Unnic donarà una oferta gastronòmica que, com ja diu el seu nom, serà única.
Costa en projectes com aquests que el personal funcioni els primers mesos?
Els primers mesos són molt bonics. Són únics, un cop més. Avui és el primer dia que entro a l’edifici on cuinarem i és màgic, ha estat molt emocionant perquè comences a visualitzar-ho. Un projecte com aquest a Europa no existeix.
La carta del restaurant ja la tenim enllestida?
Estem acabant de tancar-la, encara queden algunes coses però estic segur que el 4 de març, quan s’inaugurarà Unnic, estarà tot llest.