Maria Josep Pascual

“Ser a la xarxa d'escoles de la Unesco és un gran valor afegit”

Psicòloga, docent i des del curs 2020-2021 directora del col·legi Sant Ermengol, Pascual destaca la importància que el centre s’hagi adherit a la xarxa d’escoles associades de la Unesco.

Maria Josep Pascual, Directora del col·legi Sant ErmengolC. S. E.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Què suposa entrar a la xarxa d’escoles associades a la Unesco?

L’adhesió enforteix el nostre projecte educatiu i pla d’acció tutorial en aspectes com el desenvolupament sostenible, el coneixement de la pròpia cultura i d’altres, el respecte pels drets humans i la no-violència, etcètera. A més, ens compromet a incloure com a eixos transversals en totes les matèries els Objectius del Desenvolupament Sostenible, l’educació per a la cooperació i la pau internacional.

Per què es va decidir l’adhesió?

Com a escola cristiana, des de la seva fundació el 1966, ja fomentem els aspectes que proposa la Unesco però vam considerar la importància que adherir-nos a la xarxa d’escoles seria un benefici, una oportunitat i un aprenentatge per als nostres alumnes i docents, així com també un refermament dels nostres valors com a escola congregacional.

Què comporta formar-ne part?

Sens dubte és un gran valor afegit per a tota la nostra comunitat educativa. Per exemple, podem participar en tallers, conferències i exposicions, a més de compartir experiències amb la resta d’escoles associades i que els estudiants puguin participar en trobades interna­cionals.

Al país està garantida una educació de qualitat per a tothom?

Per la meva experiència professional considero que el nostre país vetlla i garanteix que tots els infants i joves puguin finalitzar l’ensenyament secundari, que pugui ser gratuït, equitatiu i de qualitat. També en la formació professional i l’ensenyament universitari. Des del ministeri d’Educació es garanteix el suport a les persones vulnerables o amb discapacitat a tots els nivells d’ensenyament i, per tant, crec que garantim una educació inclusiva i de qualitat per a tot­hom i es promou l’aprenentatge al llarg de la vida.

Com es notarà a l’escola a partir de la inclusió en aquesta xarxa?

S’evidenciarà amb exposicions i xerrades molt interessants a les quals no podíem participar pel fet de no formar-ne part. A més, continuarem sensibilitzant de les dates internacionals com el 30 de gener, que és el Dia escolar per la no-violència i la pau. Seguirem creixent en els valors que ens identifiquen com a centre, que estan en concordança amb els de la Unesco.

Com es pot ajudar en l’àmbit educatiu els països menys desenvolupats?

Malauradament no existeix cap recepta màgica, però els governs tenen la gran responsabilitat i compromís amb les generacions actuals i futures per tal de garantir que tothom tingui el dret a l’educació tota la vida i, per tant, és necessari un finançament públic i una cooperació internacional.

tracking