Patricia Barrientos
“La clau d'una vida plena és ser conscient de cada moment”
Cada dissabte al matí (9.30 h) imparteix tallers temàtics de meditació al costat del sonoterapeuta Enric Miranda. L’activitat, organitzada per Kailash Andorra, se celebra al Centre Tana i té un cost de 20 euros.
En què consisteixen aquestes sessions?
Els tallers combinen una part de teràpia de sons amb bols tibetans, a càrrec d’Enric Miranda, i una part de coaching, que porto jo mateixa. A partir d’aquí, volem fer reflexionar els participants sobre el que són i el que volen ser. Donar-los eines per a l’autoconeixement.
Quines temàtiques tracten?
Per exemple, la sessió d’avui la dediquem a com gestionar les pors, com a través de la meditació es poden canalitzar aquestes emocions negatives. En aquest sentit, un bon autoconeixement és fonamental per afrontar-les. Més endavant farem tallers sobre el descontentament, el dolor, la ira, etc.
La seva especialitat és el ‘coaching’ ontològic. Quina és la seva tasca?
La finalitat d’aquesta branca és oferir els recursos necessaris a les persones perquè decideixin qui volen ser i on volen arribar.
Com ens pot ajudar la meditació en la vida diària?
És una disciplina molt útil per adquirir una plena consciència de les coses i de nosaltres mateixos. L’estrès laboral, les relacions familiars o de parella, les dificultats amb les quals ens anem trobant... tot plegat no ens fa parar atenció en altres aspectes importants de la vida quotidiana, i que poden ser molt positius. La clau d’una vida plena és ser conscient de cada moment.
Podem meditar pel nostre compte?
Sí. Quan ja coneixes el funcionament ho pots fer per tu mateix sense que ningú et guiï. El que aprens als tallers ho pots aplicar després en el teu dia a dia.
Hi ha un moment ideal per fer-ho?
En realitat, cadascú pot trobar el seu lloc i el seu moment idonis per meditar. Podem fer-ho a casa, a la feina, mentre anem caminant pel carrer... meditar no és altra cosa que ser conscient de les teves accions.
En tot cas, se sol associar la meditació a instants de relativa calma.
Sí, evidentment serà més fàcil quan estiguem sols i en pau. Un moment molt adient, des del meu punt de vista, és al matí. Just després de llevar-nos podem reservar uns minuts cada dia per meditar. Un altre moment ideal és quan sortim al carrer per anar a algun lloc. Es pot aprofitar el trajecte per realitzar aquesta pràctica.
Quant de temps requereix?
Quan tens experiència suficient, i com a rutina diària, amb uns deu minuts n’hi ha prou. Però això no t’impedeix, si disposes de més temps, de fer meditacions més llargues, de 20 o 30 minuts.