Mar Garcia

“Amb el nou local volem posar la cultura a peu de carrer”

Mar Garcia, Presidenta de La XarrancaMARIA NÚRIA MORENO CENDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarranca torna a canviar de casa d’aquí a poc.

Doncs sí. Des del 2018 estàvem a la Peixera, als baixos de l’ArtalRoc, però arran de les obres del projecte Caldes en aquesta zona ens vam quedar sense local. Aleshores, vam arribar a un acord amb els propietaris del Roc Blanc perquè ens cedissin una de les sales de l’hotel. Estem allà des del novembre i ens han acollit molt bé.

I ara se’n van al Parc Central. Com ha sorgit l’oportunitat de traslladar-s’hi?

El cap de Govern i la ministra de Cultura van contactar fa uns mesos amb totes les associacions per conèixer de primera mà els nostres neguits. Els vam exposar que, tot i que estem molt bé al Roc Blanc, preferiríem estar en un espai que fos de titularitat pública. Espot ens va dir que parlaria amb la cònsol d’Andorra la Vella perquè li constava que hi havia aquest lloc disponible.

I la idea va agradar al comú.

Sí, més tard en vam poder parlar directament amb la senyora Marsol, i el projecte li va encantar. Ho va proposar a la junta de govern del comú i pocs dies després ja ens va confirmar que ens cedia el lloc per dos anys.

I què passarà un cop vençut aquest termini?

Evidentment, això dependrà del proper equip comunal, però la nostra voluntat és poder-nos-hi quedar. I a La Xarranca tenim molt clar que si volem conservar l’espai, cal fer coses, mantenir una activitat interessant i atractiva per a tothom.

Què li sembla el nou lloc?

És magnífic, però a hores d’ara està força deixat. S’ha fet servir molts anys com a magatzem, i hi ha goteres, desperfectes, una part de la fusta de les parets està feta malbé... Les obres per habilitar l’espai ja han començat i esperem poder instal·lar-nos-hi a principi de maig.

Com s’estructura l’immoble?

Té dues zones. Un primer espai que té una planta poligonal, i a la part de dins un altre amb el sostre de vidre, que és ideal per fer-hi trobades, conferències i tallers. El lloc, en conjunt, és fantàstic, i l’entorn del Parc Central també. Estem molt contents i volem que el nou local es converteixi en un pol de creació important, que permeti posar la cultura a peu de carrer.

Es notarà un abans i un després respecte a la Peixera?

Sens dubte. Primer de tot, guanyem en superfície. I, a més, a Escaldes teníem dos inconvenients importants. D’una banda, la humitat, que fins i tot podia posar en perill algunes de les obres exposades. I després, si volíem fer-hi conferències, era literalment impossible. A dins feia o molta calor o molt fred, i a fora hi havia molt soroll pel pas del riu.

tracking