Íngrid Roman

“Andorra té un entorn privilegiat per aprendre”

Graduada en magisteri i apassionada de la muntanya, és la fundadora de ‘Made In Grid’, una empresa que crea objectes amb material sostenible i que ha portat el desenvolupament dels jocs de les llars d’infants de Grandvalira

Íngrid Roman

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com va començar aquesta idea dels jocs de les llars d’infants de Grandvalira?

La idea va sorgir arran d’una comanda de Grandvalira. Ells volien crear un material didàctic pels jardins d’infants i tot això ens va portar a fer uns jocs clàssics com el dòmino o el memory, perquè els infants d’entre dos i sis anys poguessin conèixer l’entron natural i promoure els esports de neu.

Com podem ensenyar sostenibilitat als més petits?

La manera com estan fets i dissenyats els jocs ajuda a l’aprenentatge. Per exemple, els animals que intentem explicar estan fets amb uns dibuixos que a aquestes edats són molt enetendors amb colors càlids i vius que acompanyen i en una línia molt més entenedora per a un infant.

La natura suposo que és un bon entorn on aprendre, no?

La muntanya i la natura en general és un espai excel·lent per aprendre. Quantes coses podem aprendre del nostre entorn? Andorra té un entorn privilegiat en aquest sentit. És un actiu que ens permet que els infants puguin aprendre per descobriment, que és el millor aprenentatge que existeix perquè és un aprenentatge directe.

Com va ser el procés de creació?

La idea de partida era basar-nos en els jocs clàssics, els de tota la vida. Són jocs que els nens ja coneixen o si no el coneixen el que fem és posar-los de nou al centre de tot. Després va haver-hi aquesta part més creativa de vincular el joc clàssic amb la neu i, per exemple, en el dòmino, en comptes dels puntets tradicionals, hi ha flocs de neu.

Comentava que tots els materials que utilitza són sostenibles. És un valor afegit?

Exacte, la fusta que utilitzem sempre és d’origen sostenible. Per exemple, en el cas dels jocs de Grandvalira es va utilitzar faig, pi natural, noguera... I tots provenen de boscos de gestió forestal sostenible. Això el que vol dir és que quan talen arbres els replanten. Els trofeus de les finals de la Copa del Món que també hem dissenyat estan fets de roure.

Les empreses cada cop es preocupen més per garantir la sostenibilitat dels seus productes...

Crec que és la prioritat de tota empresa ara, però també perquè el públic i el consumidor ho demana.

S’està perdent allò de jugar a fer construccions en el món real i no només al món virtual?

Volem que no es perdi el jugar amb materials que despertin els cinc sentits. Quan es juga amb jocs que podem tocar o olorar es desperten molts sentits, però també es desperta la sociabilització, el compartir...

tracking