Nàdia Tudó

“Viure a un altre país enriqueix molt a nivell personal”

Fa unes setmanes va aconseguir dos rècords d’Andorra que van ajudar el seu club, el ONEflow Aquatics alemany, a assolir la permanència en la Primera Divisió. Viu a Neckarsulm, a prop de Stuttgart, i ha residit també als Estats Units.

Nàdia Tudó, NedadoraLUIS FILIPE NUNES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara assaborint els dos rècords i la permanència de l’equip.

Ens va fer molta il·lusió poder assolir la permanència en la màxima categoria i va ser el premi a un principi de temporada molt dur.

Maleït covid.

El vaig tornar a agafar i em va costar molt físicament a l’inici. Aquestes dues competicions m’han servit també, en certa manera, per veure que tot rutlla i que estem en bona forma per seguir amb la planificació d’entrenaments.

I de competicions, perquè l’agenda la té atapeïda.

Ara faré una competició petita aquí a Alemanya i a l’abril tinc l’Open d’Estocolm i una classificatòria a Berlín. Al maig arriben els Jocs dels Petits Estats, que encara no hi ha llista oficial però espero ser-hi, i ja vindria l’agost amb el Mundial.

Queda lluny el 2018 quan va marxar a Alemanya.

Ja fa cinc anys, sí. Vaig acabar la carrera d’Empresarials i Màrqueting als Estats Units en tres anys en lloc de quatre, i l’any extra el vaig invertir a estudiar i aprendre bé l’alemany. Al principi estava a l’SV Waiblingen i vaig haver de canviar de club un cop va acabar el cicle olímpic perquè el meu entrenador va marxar a la federació.

I va arribar la pandèmia i es va traslladar a Barcelona.

Exacte, perquè era molt complicat seguir entrenant amb ell. Al 2021 vaig tornar a Alemanya perquè si volia seguir compaginant competició i formació havia de ser aquí, al ONEflow Aquatics, que estava a prop de casa.

Ara ha fet un màster.

De comerç internacional i sostenibilitat. Les classes ja les he acabat i ara estic escrivint la tesis amb la col·laboració d’una empresa. El meu cap m’està ajudant molt i em permet tenir la flexibilitat necessària per poder compaginar-ho tot.

Deu ser molt difícil.

Als Estats Units hi ha programes per això i era més fàcil però a Alemanya t’ho has de planificar tot i és més estressant. No tens mai temps per a res.

A nivell personal ha evolucionat molt.

Tot són experiències i vivències noves, és clar. Amb el fet d’estar a diferents llocs, i quan marxes a un altre país, te n’adones que has canviat. A més, poder treballar amb diferents entrenadors et permet enriquir-te a nivell professional i personal.

Com s’ho fa?

Em llevo a les cinc i entrenem de 6 a 8 h. Després vaig a la feina i m’hi estic fins a les 15 h que és quan torno a nedar. Cap a les 18 h torno a casa i sempre intento sopar i anar a dormir d’hora.

tracking