David Aguilar

“L'objectiu serà millorar el resultat assolit el 2017”

Fa sis anys que és seleccionador andorrà i ha viscut en primera persona el creixement de l’handbol del país. L’equip comença avui els entrenaments per preparar l’IHF Emerging Nations, que es disputa l’abril a Varna, Bulgària.

David AguilarFAH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis anys com a seleccionador.

El temps passa volant! Des del 2017, i amb tot el que ha vingut després, hem pogut veure una evolució molt positiva i un creixement notable de l’handbol andorrà.

Amb un gran treball des de la base.

I gràcies, en molt bona part, al president de la federació i a la feina de l’Edgar Serra [director tècnic], que han estat els caps d’un projecte que funciona molt bé. S’ha anat a les escoles per captar jugadors, per tal que els nens vagin enganxant-se a l’handbol, i hem tingut èxits molt importants darrerament.

Benidorm.

Aquest ha estat el més recent. Vam ser capaços de guanyar la selecció balear i l’extremenya en categoria cadet i recollir felicitacions de la federació espanyola pel creixement de la nostra base. A més a més, amb la sub-20 a Kosovo també vam signar una actuació fantàstica, tot i perdre amb Malta per només un gol.

La selecció absoluta torna a l’IHF Emerging Nations, un campionat de molt prestigi.

Es farà a Varna, Bulgària, del 25 al 30 d’abril. Hi anirem amb una barreja de veterans i joves amb qui podrem competir força bé i donant una bona imatge, segur. Hi ha un grup molt consolidat, amb una manera de treballar marcada i farem un molt bon campionat.

Malta i l’Índia, els rivals.

Serà molt complicat. Tenim referències de les dues seleccions i sabem del seu potencial. A Malta ens hem enfrontat diverses vegades, a l’octubre vam estar a punt de guanyar-los, i l’Índia l’hem analitzada molt bé, amb els partits que ha fet al campionat asiàtic.

El gran objectiu serà superar la 14a plaça assolida el 2017.

Aquell any va ser històric per a l’handbol andorrà. El triomf contra Albània ens va permetre signar el millor paper de la selecció en una Emerging Nations, jugant molt bé i mantenint el nivell quan ens vam enfrontar a altres seleccions, com Bulgària, Moldàvia i l’Azerbaidjan. Va ser un any fantàstic i volem, evidentment, millorar aquell resultat.

Avui comenceu els entrenaments.

Als Serradells. Farem doble sessió, de matí i tarda, i després tenim una estada amb una sèrie d’entrenaments al Pas de la Casa. Hi haurà molta exigència.

Amb 20 jugadors per escollir el grup de 14. No ho tindrà fàcil.

Gens. Serà molt difícil la presa de decisions de qui formarà el grup definitiu i quins jugadors hi aniran. Amb les sessions d’entrenament que es facin acabarem de decidir la llista, i sé que serà injust per a alguns.

tracking