Valeria Berisso

“La nostra societat no ofereix eines per a l'autoconeixement”

Especialista en ioga, meditació i teràpies alternatives. Demà a la tarda (19.30 h) ofereix la conferència ‘La llei del mirall’, que s’emmarca en el cicle Speaker’s Corner que organitza l’hotel Roc Blanc.

Valeria Berisso

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Què és la llei del mirall?

És una eina que s’utilitza força en teràpia holística, i que sosté que tot allò que veiem a l’exterior és una projecció de la nostra pròpia realitat interior. En altres paraules, tot el que experimentem a la vida és un reflex del que pensem, sentim i creiem a l’interior de nosaltres mateixos. Així doncs, si volem canviar la nostra realitat exterior hem de començar per canviar la nostra realitat interior.

I com s’aconsegueix?

Amb l’autoconeixement, un element que ens empodera i que ens ajuda a viure millor.

Per què?

Perquè ens ajuda a créixer com a persones. Cal enfocar la vida no des del victimisme i la queixa, sinó des de l’acció. I per això cal preguntar-se què podem fer per millorar la nostra vida: només amb l’autoconeixement obtindrem l’estímul suficient per actuar.

A l’antiga Grècia ja es deia allò de “coneix-te a tu mateix”. Després de tants segles, hem après a fer-ho?

De cap manera. La nostra societat no ofereix les eines necessàries per a l’autoconeixement. De fet, és una cosa que s’hauria d’aprendre ja a les escoles, però aquesta qüestió tot just es comença a treballar ara, i molt tímidament, en l’àmbit educatiu.

En quin sentit?

En els darrers anys, els pedagogs s’han adonat de la importància d’educar en la intel·ligència emocional. I és fonamental, perquè aquesta educació després es reflecteix en la societat.

Què podem fer per millorar l’autoconeixement?

Igual que ens dutxem i ens rentem les dents cada dia, també hem de treballar les energies, els pensaments, la ment... la higiene exterior del cos ha de correspondre’s amb una altra d’interior, relacionada amb els sentiments i les emocions. I aquesta tasca ha de ser constant, sostinguda en el temps.

Com s’assoleix aquesta rutina?

Primer de tot cal mentalitzar-se, aprendre que la prioritat som nosaltres mateixos. Hi ha molts cursos i tallers a l’abast de tothom, que permeten canvis més profunds, perquè són guiats.

És difícil que la persona aconsegueixi aquesta transformació per si mateixa?

Sempre és millor amb una guia. El que està passant avui dia és que tenim molta informació sobre l’autoconeixement, tant en llibres com a internet, però portar la teoria a la pràctica ja és molt més difícil. Mentalment estem programats, com un ordinador o un mòbil, i canviar la nostra configuració no és fàcil. Per això és important que algú ens ajudi.

tracking