Mònica Puerta

“Els petits artesans necessitem més ajuts”

Va dedicar-se durant un temps al sector turístic, però fa dos anys va fer el salt a la costura. @lamlola_handmade és el compte d’Instagram professional on ven complements fets a mà, amb cotó 100% orgànic i materials ecològics.

Mònica PuertaM. P.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quan va néixer LamLola Handmade?

El maig farà dos anys que vaig començar amb el projecte. La costura és un àmbit que sempre m’ha agradat i he viscut de ben a prop, ja que la mare és modista. Abans de LamLola feia coses per a mi i per a amics i coneguts, però després d’estar un temps a l’atur vaig adonar-me que la costura era el meu somni i crear en l’àmbit tèxtil era la meva passió.

Té alguna formació?

Abans em dedicava al sector del turisme i de costura no tinc cap titulació. Soc autodidacta i, sobretot, molt intuïtiva. Ah, i com sempre m’ho pregunten, aclarir que no em dic Lola. Soc la Mònica i el nom de l’empresa sorgeix de les inicials dels meus fills (Lam) i del nom de la meva gata (Lola).

Quins són el tipus de complements que crea?

Els complements són artesanals, d’aquí el terme hand­made, fets amb cotó 100% orgànic i materials ecològics. Són productes únics, no n’hi ha dos d’iguals, i faig des de fundes de llibre fins a bosses de mà, bufandes, i ara estic fent estampacions a mà. De vegades també faig coses personalitzades i treballo a mida del client.

On ven aquests productes?

No tinc cap pàgina web. Els intercanvis es fan a partir de la meva pàgina d’Instagram, @lamlola_handmade. Durant la temporada de mercats també soc allà: al Poblet de Nadal, al Mercat de la Vall...

Tenir botiga física és un pla a curt o llarg termini?

Estic buscant un taller, però demanen molts diners i per a un autònom petit és impossible d’assumir. Ser autònom és estar surfejant en una onada constantment: hi ha dies que ets molt a dalt i altres molt avall. Jo, per exemple, fa dos anys que treballo en el sector i no tinc un sou fix. Potser tinc una temporada molt bona, com per Nadal, i després hi ha mesos més fluixos. Les despeses, però, es mantenen i per això defenso que els petits artesans necessitem més ajuts.

Els comerços locals tenen gaires dificultats al país?

Hi ha molta gent a qui li costa valorar els productes artesanals, però normalment qui ve a comprar als mercats o contacta a través d’Instagram ja sap que el preu del meu moneder no pot ser el mateix que el d’una botiga com Amazon, Zara o altres gegants de la moda.

Quins plans de futur té per a LamLola Handmade?

El principal pla de futur és tenir el meu taller. Un local on poder exposar i vendre tots els productes, i també penso que podria estar bé fer tallers. Però al final el que més desitjo és poder seguir dedicant-me a això.´

tracking