Gil Blasi

“Donem l'oportunitat a tothom de poder cantar en un cor”

L’entitat acaba de signar un nou conveni amb el Govern, que suposa una subvenció de 22.000 euros anuals per als propers tres anys, fet que li permetrà continuar amb les activitats que va engegar el 2009.

Gil BlasiG. B.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quina és l’activitat que desenvolupa l’Associació Cor Rock?

L’associació treballa per promoure el cant coral entre els adolescents i la societat en general. Per una banda, l’entitat empara el projecte escolar i, per tant, tenim un públic escolar, però també està obert, com dic, a qualsevol persona que hi estigui interessada.

Hi ha dos cors...

Hi ha el cor de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp, que es va constituir el 2009, i després el 2017 es va crear una associació perquè els joves poguessin continuar, i també es poden incorporar al cor d’adults.

Hi ha gent de diferents parròquies?

Hi ha gent de tot arreu. El cor de nens està format per alumnes de diferents escoles, com ara les d’Encamp, Escaldes-Engordany o Canillo.

És una activitat gaire sol·lici­tada?

Només de l’escola tenim uns 60 membres i un nombre similar d’adults. A més, sempre ve gent nova que ens ha vist en un concert i també vol cantar. L’entrada al cor és molt democràtica perquè no es fa una prova d’accés. I tant jo com Jordi Porta, amb el qual dirigeixo el cor, considerem que tothom ha de tenir l’oportunitat de viure una experiència d’aquest tipus.

Organitzen diversos concerts cada temporada...

Cada any hi ha concerts que programem i també en fem per a associacions solidàries o per a les residències de la gent gran. A més, fem intercanvis amb altres cors de fora i, per exemple, va venir recentment el Cor de Gràcia i vam fer un concert a l’Auditori Nacional, i ara nosaltres els hem tornat la visita.

El Govern ha renovat el conveni amb l’associació...

Aquest conveni l’hem renovat per a quatre anys més i és una manera d’emparar el projecte escolar per part dels ministeris d’Educació i Cultura. Es tracta de recuperar la normalitat després de la pandèmia i, en aquest sentit, ens han incrementat el pressupost perquè som més gent i també fem sortides a fora. Tot i això, amb 18.000 euros tampoc dona per a molt i el que fem és portar a terme activitats pa­ral·leles per poder arribar a tenir més ingressos.

Què suposa per als alumnes la participació al cor?

Per als alumnes suposa una desconnexió i és una activitat que els proporciona disciplina, compromís i uns valors.

Algun projecte entre mans?

Estem fent un videoclip sobre una cançó que vam encarregar a Albert Gumí que vam estrenar per Nadal a l’Auditori Nacional, fet que està permetent als alumnes aprendre i viure una experiència espectacular.

tracking