Gerard Marabella

“El 'coliving' no té res a veure amb compartir pis”

La seva empresa, especialitzada en ‘tokenització’ d’actius immobiliaris amb tecnologia NFT, acaba d’endegar un projecte de ‘coliving’ a Andorra. L’espai s’habilitarà en una antiga borda de Sispony en els propers mesos.

Gerard Marabella

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com neix aquest projecte?

Bé, tot i que la nostra start-up es dedica bàsicament a facilitar inversions immobiliàries mitjançant un model similar al crowdfunding, també volem endegar iniciatives relacionades amb un model d’habitatge més disruptiu, com és el coliving. I en aquest context, volem establir una xarxa de vivendes d’aquest tipus en diferents llocs del món.

I un d’aquests espais serà el del Principat.

Sí, acabem d’adquirir una borda de Sispony on establirem el nostre primer coliving al país, tot i que la intenció és habilitar-ne d’altres en un futur en altres punts d’Andorra.

Quines característiques tindrà?

Disposarà de 16 habitacions d’entre 25 i 30 metres quadrats, amb tota mena de serveis i comoditats. A més de zones comunes molt ben equipades, com un espai de coworking.

Se sap quan podria ser una realitat?

Tot just ara iniciarem les obres de reforma, i la nostra intenció és que comenci a funcionar abans d’un any.

Per a qui està pensat aquest ‘coliving’?

Principalment per a petits empresaris o nòmades digitals que venen a Andorra per a estades no gaire prolongades. Tots sabem el maldecap que suposa trobar pis, i en aquest sentit una solució d’aquest tipus facilita força les coses. A més, proposem una mena de tarifa plana que permet fer servir qualsevol dels nostres colivings.

És a dir, per un mateix import es pot utilitzar qualsevol de les instal·lacions de l’empresa?

Exacte. Volem obrir colivings a Madrid, Barcelona, Toronto, Bali... L’usuari, pagant una quantitat fixa al mes, podrà estar movent-se allà on vulgui.

Això és el que més valora el treballador d’avui dia?

Sí, sobretot els més joves busquen més llibertat de moviments que una cosa fixa, no hi ha tant d’arrelament a la propietat. La generalització del teletreball també ha propiciat que moltes persones optin per aquesta fórmula, treballant des d’on els ve més de gust.

En uns moments complicats per a l’accés a l’habitatge, sovint es critica que es faci servir el terme ‘coliving’ com a eufemisme de ‘compartir pis’.

Tot i que tenen alguns trets en comú, no té res a veure un concepte amb l’altre. En un coliving cada habitant té un apartament amb tot allò bàsic, on pot viure tranquil·lament sense moure’s d’allà. Això no vol dir que no hi hagi espais comuns on es puguin generar sinergies i crear una comunitat de persones que comparteixen afinitats i inquietuds.

tracking