Alba Sánchez

“Volem posar en valor el talent d'Andorra”

És alumna de primer de batxillerat de l’Escola Andorrana i, junt amb dues companyes més de classe, organitza un festival solidari. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Auditori Nacional d’Ordino el dimarts 9 de maig a les 19 hores.

Alba SánchezA. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D‘on sorgeix la idea d’organitzar un concert benèfic?

Al llarg dels dos cursos de batxillerat, els estudiants hem de fer el PAS (Projecte de Participació, Actuació i Servei), un projecte en el qual hem de col·laborar amb alguna associació del país. La temàtica la tria l’alumne i, com que a mi m’agrada molt el món de la música, vaig pensar que era bona idea organitzar un concert benèfic de primavera. Ho he fet conjuntament amb dues companyes de classe, la Julia Escabias i la Clara Pascual.

Quan es durà a terme l’esdeveniment?

El concert tindrà lloc aquest dimarts a les 19 hores a l’Auditori Nacional d’Ordino. Les entrades es poden comprar allà mateix el dia del concert, i dilluns farem una venda anticipada per als alumnes i les alumnes. El preu és de cinc euros i, en el cas dels menors de deu anys, de dos euros.

On aniran els diners recaptats?

A les associacions amb les quals col·laborem. Són tres: AMMA (Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra), AFMMA (Associació de Familiars per la Salut Mental) i AUTEA (Associació del Trastorn de l’Espectre Autista d’Andorra).

Com ha estat organitzar un festival des de zero?

Des del setembre que estem organitzant-ho tot, i puc dir que ha estat un procés bonic, però hem tingut moments complicats perquè s’han de prendre moltes decisions. Al principi, per exemple, no sabíem si organitzar-ho amb participants de l’escola o de fora. Ara també portem uns dies d’estrès i de no dormir perquè volem que els assistents gaudeixin i que quedin satisfets.

Al final qui hi participa?

Un grup d’alumnes de l’Escola Andorrana i també altres artistes d’Andorra. La nostra intenció, a banda d’aportar diners per a les entitats, és posar en valor el talent d’Andorra. Els artistes de fora de l’escola són el Cor de Rock Encamp, el Cor de Rock d’Andorra, Eric Escabias, Enya Pereira i Combo Easec. Jo també cantaré i ballaré amb el meu company Marc Páez i ballaré amb la meva acadèmia de ball, TC Escola de Dansa.

I la decisió de l’espai, com ha estat?

Aquest ha estat un altre dels reptes amb què ens vam trobar. La primera idea era fer un concert a Sant Julià de Lòria, però amb l’incendi era complicat. L’ajuda de l’escola ha estat clau per fer-ho a l’Auditori Nacional, que no és un espai petit. La veritat és que el centre dona molt de suport als alumnes.

Com creieu que serà l’acollida?

La nostra sensació és que la gent està entusiasmada, i crec que omplirem l’Auditori.

tracking