Nadine Ladeuix

“No som curanderos, som terapeutes amb estudis”

Fa massatges des que tenia 20 anys. Ara en té 60 i es dedica a la teràpia holística, és a dir, la que s’ocupa de la salut de l’individu globalment. S’ha format amb mestres d’arreu del món i defensa la validesa de la seva labor.

Nadine Ladeuix, Terapeuta i massatgista

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La feina del terapeuta sempre ha despertat cert interès. També arrossega prejudicis?

Molts, sobretot pel que fa a les generacions anteriors. Quan vaig dir-li al pare que volia dedicar-me a ser massatgista i terapeuta holística em va dir que em busqués una professió en condicions. Va costar que ho acceptés, però ho vaig aconseguir. Actualment les coses han canviat. Hi ha més informació sobre el tema, més escoles, títols reconeguts... No ens cansem de reivindicar que no som curanderos, ni farsants, som terapeutes amb estudis.

Què diferencia la teràpia tradicional de l’holística?

La teràpia holística és un tipus de tractament que s’ocupa de la salut de l’individu en la seva totalitat. És a dir, una teràpia global en què en el meu cas tracto el cos, la ment, l’emocional, l’espiritualitat... Això va en relació amb un altre dels prejudicis que m’agradaria trencar, i és que la meva professió no se centra únicament a donar massatges. Va molt més enllà.

Com va iniciar-s’hi?

Vaig començar bastant jove, abans dels 20 anys. Em vaig formar amb mestres de França, l’Àsia, Espanya, i he estat molts anys treballant a centres i també pel meu compte. Tinc la gran sort de viure de la meva passió, així que sempre estic en constant formació. També practico ioga, per exemple. No un ioga centrat en les postures, sinó en la respiració.

Ara treballa en algun centre?

Amb la covid-19 vaig deixar de treballar en centres. La meva idea era jubilar-me, però els clients insistien i ara estic treballant des de casa.

Està especialitzada en algun àmbit en concret?

D’ençà que treballo a casa he volgut dedicar-me exclusivament a les dones. Treballo amb elles el postoperatori, el post­part, també tracto amb dones maltractades i altres que estan passant un dol... Tot el que faig és un treball energètic, no un treball psicològic.

Alguna vegada s’ha trobat fisioterapeutes o altres professionals que l’acusen d’intrusisme laboral?

Sí, però s’equivoquen. Els meus tractaments són complementaris als que fa un fisioterapeuta o un psicòleg. Jo no treballo les articulacions dels clients, ni les patologies mentals que puguin tenir, jo faig un treball més energètic i els ajudo a connectar amb ells mateixos. En aquest cas, amb elles mateixes. Per tant, és quelcom complementari i per això hi ha físios o psicòlegs que m’envien els seus pacients per treballar alhora.

Hi ha qui no creu en el que fa?

Hi ha gent per a tot, però em quedo amb el fet que qui treballa amb mi sempre millora.

tracking