Berta Artigal

“M'agrada com els murals interactuen amb la gent”

Etiquetes de vi, cartells publicitaris, complements de roba, murals... Artigal desplega la seva creativitat en tot tipus de suports. Des d’avui fins diumenge serà a la Serenalla, on pintarà un mural i oferirà un taller per decorar ‘tote bags’.

Berta Artigal, Il·lustradora i muralistaBERTA ARTIGAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana serà a la Serenalla, al Prat Gran de la Massana. Què hi vindrà a fer?

Des d’avui fins diumenge pintaré un mural. L’obra s’inspira en el fil conductor de la Serenalla, les connexions, així com en els colors i el to festiu i desenfadat del mercat. Dissabte a les cinc de la tarda també faré un taller per aprendre a pintar bosses de cotó amb colors naturals.

El tema del mural és una proposta del comú de la Massana?

Sí, però m’ha donat llibertat total per plasmar-lo com vulgui.

Pinta des de petita, però no va introduir-se en el món de la pintura mural fins fa pocs anys. Com va iniciar-s’hi?

No va ser una decisió premeditada. Al contrari, m’hi vaig introduir mig de casualitat. Va ser quan vivia a Berlín. Vaig començar a pintar la paret d’una habitació d’un alberg. El resultat va agradar tant al propietari que va proposar-me de pintar les parets d’un dels pisos de l’establiment. Des d’aleshores he participat en més projectes d’art mural i també he organitzat tallers amb nens i gent gran per ensenyar-los i animar-los a pintar en aquest format.

Què és el que li agrada més de la pintura mural?

M’agrada com els murals interactuen amb la gent, com l’art s’integra en els espais. La pintura mural té la capacitat d’arribar a un públic que no visita museus. Aquesta és una de les coses que la fan interessant.

Com va formar-se en il·lustració i pintura?

Dibuixo des de ben petita. Després del batxillerat artístic vaig estudiar il·lustració a l’Escola de la Llotja, a Barcelona. Després vaig formar-me en disseny gràfic a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i en il·lustració creativa a l’EINA, també a Barcelona.

A la Serenalla, pintarà a l’aire lliure. Tothom s’hi podrà acostar i observar de prop com treballa.

M’agrada molt el contacte amb les persones, i la pintura mural et permet interactuar amb el públic també durant el procés creatiu. La feina de l’il·lustrador o de l’artista en general pot ser molt solitària.

La seva obra destaca, entre altres coses, per l’eclecticisme en l’ús de tècniques pictòriques.

Procuro utilitzar la tècnica que s’ajusti millor a cada projecte. També és una bona manera de fer provatures i descobrir coses noves. Sempre m’ha agradat experimentar.

També crida l’atenció per l’ús del color i per les figures vegetals i animals.

Les formes naturals sempre m’han atret, sempre m’hi he sentit molt propera, i trobo que el color transmet vida.

tracking