Cristina Cortés

“S'ha d'estar format per treballar amb nens”

És llicenciada en comunicació, estudiant de periodisme i és una apassionada de l’ensenyament. Va adquirir el diploma de monitora de lleure i de muntanya i, actualment, treballa a l’àrea de Joventut d’Andorra la Vella.

Cristina CortésCRISTINA CORTÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és el que més li agrada de treballar amb infants?

És un ofici sorprenent. A mi, personalment, m’encanta. Estic molt orgullosa de poder treballar amb nens de totes les edats, des dels 11 fins als 18 anys, i és una professió molt satisfactòria. És impressionant l’afecte que et poden arribar a agafar. Per ells ets un referent i, d’una manera o una altra, t’ho fan saber.

Ha treballat amb infants en alguna altra ocasió?

Vaig estar durant una temporada treballant en una guarderia d’esquí. La meva feina era ocupar-me d’ells, vestir-los i alimentar-los. I el millor de tot era quan jugàvem. Tot i això, crec que no ho vaig valorar tant com ara. Ara s’acaba el dia i m’adono que aquesta professió m’omple molt, sobretot per la quantitat d’activitats diferents que fem.

Quines activitats fan al Rusc?

D’una banda, els passatemps de base són la consola, els jocs de taula, els dards, també juguem a ping-pong, tenim futbolí... La sala està molt ben equipada. D’altra banda, fem excursions a la muntanya, sortides a la piscina, entrenaments físics i balls de tota mena. El Rusc és un espai que els nens es fan seu. És un casal d’informació i dinamització per a joves amb una cartera de serveis molt plena. Som com una gran família.

Entenc que tenir una formació és més que necessari.

S’ha d’estar preparat i format per treballar amb nens. Estic segura que no exerciria de la mateixa manera si no hagués fet el curs de monitora. És molt important saber controlar els nens, adaptar cada joc a la seva edat, pensar els reptes i objectius de les activitats, preparar-les i executar-les. És una feina molt complexa i requereix molt de temps.

Quines habilitats ha de tenir una monitora de lleure?

El més important és crear un vincle amb l’infant. Has de mostrar confiança i connectar amb ell i ell ho farà també. Del contrari, pot no prestar atenció o no mostrar les seves emocions. Per això, s’ha de saber escoltar, sempre. S’ha de donar la mateixa importància al que t’explica, ja que així ell també t’escoltarà a tu. Un altre aspecte molt rellevant és l’avorriment: no poden avorrir-se! Ells valoren molt la rapidesa de les activitats i no assumeixen una pausa (riu).

Creu que és necessari educar amb diversió?

Totalment. De fet, el lleure és entreteniment i ensenyament. Totes les activitats tenen un objectiu educatiu i fer-ho jugant permet una millora i ràpida adquisició. Per exemple, aprenen la cohesió de grup, la gestió d’emocions o el foment de la companyonia. I això s’aconsegueix amb el lleure.

tracking