Àlex Farré

“Obtenir el premi no vol dir que ara m'hagi de relaxar”

Alumne de l’Escola Andorrana de Batxillerat, ha estat un dels tres guanyadors del Premi Nacional a l’Estudi d’enguany, un reconeixement que l’encoratja a “continuar treballant en la mateixa línia i donar el millor de mi mateix”.

Àlex Farré, Estudiant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com has rebut el premi a l’estudi?

La veritat és que en un principi no m’esperava gens que em donessin a mi el premi. I tot i que algun company em va dir que potser guanyaria jo, el cert és que jo veia que hi havia molta competència o que hi havia altres estudiants que també eren molt bons i també podien guanyar el premi. Quan el vaig rebre vaig estar content i superorgullós.

El premi és una motivació més a l’hora d’impulsar els alumnes a estudiar més?

Des d’un principi ja ens avisen que hi ha aquest premi i quins són els requisits perquè el puguis aconseguir. Per això, al llarg de dos anys de batxillerat, ja vas veient qui està traient millors notes i també qui es va apuntant a diferents activitats que s’organitzen a l’escola. És a dir, que és una cosa que es comenta durant els cursos i al final es veu qui és el guanyador.

T’ha ajudat algú a l’hora d’aconseguir el premi?

Evidentment, aquest premi no l’hauria aconseguit mai sense l’ajuda de la gent més propera a mi, ja siguin amics, companys de classe, familiars, docents o equip directiu del centre. Sense aquesta gent la meva motivació i la meva energia no hauria estat la mateixa per seguir endavant.

T’has hagut d’esforçar molt per ser el número 1 de l’Escola Andorrana?

Sempre he estat una persona que he volgut tenir el meu temps ocupat i que he intentat participar al màxim en totes les activitats, ja des de petit. Per això, quan vaig començar el batxillerat, vaig seguir en aquesta mateixa línia i he tingut la sort d’anar traient sempre bones notes, i suposo que tot això m’ha ajudat a obtenir el premi. Però sí que es pot dir que tot plegat ha estat un gran esforç.

Pensaves que podies ser el guanyador?

Molta gent m’ho comentava i em deia “a veure si guanyes”, però jo veia que també hi havia altres companys que també podrien haver guanyat. I és que pots ser bo, però sempre hi ha algú que et pot superar.

Què suposa aquest premi, a més del reconeixement a l’esforç realitzat?

Sobretot és un premi que et dona un reconeixement i dona molta motivació per continuar en la mateixa línia i donar el millor de mi mateix. L’esforç d’aquests anys m’ha permès assolir el premi, però això no vol dir que m’hagi de relaxar a partir d’ara ni molt menys. A més, el premi suposa que et paguen el primer trimestre de l’ensenyament superior i 3.000 euros.

Quins estudis cursaràs?

Faré medicina a la Universitat de Barcelona, al Clínic, on ja m’han agafat.

tracking