Patricia Barrientos

“La corporalitat expressa molt més que les paraules”

Llicenciada en Administració d’empreses, dona un tomb a la seva professió per formar-se com a coach ontològica i ontocorporal. Avui compartirà la seva expertesa amb tots els oients que s’apropin a l’Hotel Roc Blanc.

Patricia Barrientos, Coach ontològica professional

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Què fa una coach ontològica?

Coach vol dir acompanyament. Ve de l’època del carruatge, és com dir “estirar el carruatge”, i ontològic vol dir coneixement de l’ésser. Es tracta de connectar l’objectiu de la persona, el que vol aconseguir, amb el que sent.

Com es pot discernir això?

Basant-nos en l’escolta. S’han d’estudiar moltes tècniques de corporalitat i de llenguatge. Per exemple, com s’expressa la persona, com diu una cosa, no només amb les paraules, sinó també amb el cos, i sempre apuntant al que vol obtenir.

Quin tipus d’objectiu ajuda a assolir?

Ha de ser un objectiu de futur, assolible i mesurable per a la persona, per això dotem a les persones de tècniques generals que ells puguin aplicar de forma particular.

Quines eines són aquestes?

Són eines connectades a la meditació, la relaxació, amb els moviments corporals. També es pot fer una anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortalesa i Oportunitat), però aplicada a les diferents emocions.

Conèixer l’objectiu ja és un gran pas.

Moltes vegades trobo casos de persones que diuen que volen una cosa, però, en canvi, amb el cos expressen el contrari. El cos diu més coses de les que pensem i es nota molt en la respiració. De vegades és més fàcil saber el que no es vol que el que volem cercar. Quan s’adonen d’aquesta contradicció, comencen a avançar cap a l’autèntica fita.

Per què es persegueixen fites que realment no es volen?

Per paràmetres culturals o expectatives familiars. Estem acostumats a voler satisfer altres persones.

Per què va decidir formar-se com a coach?

Treballava a Recursos Humans i vaig començar a indagar com fer millor la meva feina. Era el 2011, i després de fer una tasca personal vaig pensar que podia donar conferències i acompanyar a altres a acomplir els seus propòsits personals.

Quines són les demandes més freqüents a la seva consulta?

Des de reptes esportius, a ruptures que no es poden superar o objectius acadèmics, fins i tot depressió. Aquest darrer cas és el més difícil, ja que hi ha línies molt fines amb un tractament psicològic. Amb el coaching el que fem és cercar l’objectiu i treballar per aconseguir-lo.

Quin és el repte més difícil que ha hagut de superar?

Acceptar que volia viure a l’estranger i atrevir-me fins a gaudir de viatjar.

Què trobaran les persones que vagin demà a la conferència?

Trobar-se a si mateixos o, com a mínim, una mirada dins del seu ser i del que volen fer.

Què diria a les persones que estan fent una recerca personal?

Cadascú troba el seu camí quan es creua amb el gaudi. És el que he après al llarg de la meva vida i ho segueixo afirmant.

tracking