Madrid, Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que és més sec. Però quan a Madrid hi fa calor, en fa molta. A 600 metres d’altura el sol és abusiu i a les hores més centrals del dia estival és necessari trobar un oasi per suportar la calor. La capital d’Espanya en té un de nou cultural que va obrir les portes el primer de juliol passat. Es tracta de la Galeria de les Col·leccions Reials i ha nascut com a complement de les tres grans pinacoteques de Madrid: el Museu del Prado, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia i el Museu Thyssen. Situat entre el Palau Reial i la Catedral de l’Almudena, el museu encara fa olor de nou. Pensat per recórrer-lo de dalt a baix, el centre d’art exposa 650 obres de les col·leccions dels reis espanyols en dos grans espais: un dedicat a la dinastia dels Àustries i l’altra a la dels Borbons. Obres d’artistes com El Greco, Caravaggio, Velázquez, Tiepolo o Goya s’exposen a una col·lecció que també apropa als visitants els anomenats sitios reales, és a dir, el Palau Reial, així com el d’Aranjuez i el monestir de l’Escorial.

La visita val la pena i si es fa posant els cinc sentits es pot allargar dues hores i mitja. Un espai de temps que permet endinsar-se dins la història de la monarquia espanyola partint de Carles I fins a arribar a l’actual Felip VI.

Abans d’entrar al museu es pot gaudir de les vistes del nord de la capital espanyola des de la terrassa, que funciona com a entrada. Si s’aposta per sortir del recinte per la planta baixa, hi ha una entrada directa als jardins del Camp del Moro, d’estil anglès.

L’entrada a la Galeria de les Col·leccions Reials es pot comprar conjuntament amb la del Palau Reial fet que permet visitar els dos espais amb una petita reducció de preu. El Palau Reial de Madrid era la residència dels monarques espanyols tot i que ara és només un espai visitable on també es fan recepcions oficials. És el palau d’aquest tipus més gran d’Europa i la seva visita permet conèixer una petita part de les 3.000 habitacions que té l’edifici. Tot i que sense aire condicionat, també és una bona solució per fugir del sol abrasador de l’estiu madrileny.

I ja posats, aquest racó d’estiu es pot completar amb una visita a la catedral de Madrid. La de Santa Maria la Real de l’Almudena. Un temple del qual es va posar la primera pedra l’any 1883 i no es va finalitzar fins al 1993. Es pot pujar, pagant, a la cúpula de la catedral amb unes grans vistes de Madrid.

NO T'HO PERDIS

Temple de Debod Relativament a prop del Palau Reial es troba el temple de Debod. Datat al segle II després de Crist, va ser un regal del govern egipci a l’espanyol. Es pot veure una gran posta de sol.

temple de debod

tracking