Marsella.C.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona ciutat més gran de França, situada a la Provença i als peus del Mediterrani, és Marsella. Una regió plena d’història on els seus racons expliquen el transcurs dels anys amb les seves façanes. Marsella es presenta al viatger com un indret senyorial, amb àmplies i clares façanes i grans avingudes amb vegetació. Gràcies a la seva situació ubicada en un dels ports més importants de França, ha condicionat el seu desenvolupament. Definida com una ciutat portuària oberta al mar com una entrada al comerç i també a les cultures. El monument més emblemàtic és Norte Dame de la Garde (o per als marsellesos, la Bonne Mère), a 157 metres es troba una basílica romanticobizantina destinada al pelegrinatge i un lloc ideal per gaudir de les vistes de tota la ciutat. D’altra banda i si es vol gaudir dels espais verds de la ciutat just al centre es troba el Boulevard Longchamp, un parc on passejar tranquil·lament i on també s’ubica el Museu d’Història Natural i el Museu de Belles Arts. Una de les millors formes per moure’s pels jardins és llogar una bicicleta i deixar-se perdre pel que va ser el jardí zoològic de la ciutat.

Marsella, tot i que en aparença vulgui aparentar ser un poble pesquer visitat per molts turistes, és tot el contrari. Quan cau la nit la ciutat es transforma. Durant les hores de sol és una ciutat relaxada i massificada pels visitants, però quan es va esvaint la llum es converteix en una ciutat descarada, plena de moviment i soroll. Per al turista que estigui més interessat en la Marsella actual, deixar de banda les localitzacions més turístiques i sentir la vertadera essència dels marsellesos recomano fermament el barri Cours Julien o el que és equivalent, el barri bohemi. És el barri més gran de França dedicat a l’art urbà i on es crea comunitat. S’hi pot disfrutar de diversos mercats com el d’agricultors i dels creadors. Combina compres i calma.

Per tenir l’experiència completa recomano agafar menjar per emportar al vespre i anar a una de les nombroses terrasses de la plaça del barri i demanar un pastis, una de les begudes més populars de Marsella i Provença i que es pren en aquests calorosos dies d’estiu. En aquests bars et serviran un got de tub amb el licor i gel, però compte, ja que en un racó del local hi haurà aigua perquè es pugui barrejar, si no pot arribar a ser molt fort.

NO T'HO PERDIS

Cassis Entre mar i roques, clanques i sol es troba un dels pobles més bonics de tota la regió. La gent ho sap, així que si es vol gaudir d’un dia de platja cal llevar-se d’hora i plantar la tovallola.

tracking