Cala Fonda.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Pot semblar exòtic perdre’s per un bosc, enfilar-se per rocs, saltar troncs i acaba endinsant-te en una platja paradisíaca. Però existeix i no és gaire lluny. Cala Fonda, col·loquialment coneguda com la platja Waikiki, és ideal per desconnectar i gaudir d’una experiència mediterrània íntima i refrescant. És prou notòria, a la vegada que poc freqüentada, i està ubicada a la Móra, a 20 minuts en cotxe de Tarragona. Compta amb uns 200 metres de llargada i l’aforament permet acollir més de 100 persones, tot i que no és habitual veure’n més de cinquanta, fins i tot un 1 d’agost.

La platja està inspirada en la famosíssima Waikiki Beach de Hawaii, que emana tranquil·litat i pau a cost zero. El blau de l’aigua i el daurat de la sorra endinsen el visitant en una simulació generosa de la serenor de l’illa americana. Els indrets difereixen que un està envoltat d’alts blocs residencials grisos, mentre que l’altre ho fa amb la muntanya de la Marquesa: forta vegetació verda i penya-segats sòlids de roca groga. Al peu d’aquesta cúpula natural s’hi amaga aquesta caleta verge de sol picant i ones sinceres. Es tracta d’una platja naturista: aigua clara i poc soroll. És recomanable no tan sols anar-hi en parella, sinó també amb amics per passar-hi tot un dia: tovalloles, para-sol, cadira i crema solar. Els visitants ho acompa­nyen amb una nevera portable per mantenir els aliments frescos i, fins i tot, una taula de càmping per als jocs de taula.

El camí d’accés fins a la platja és força feixuc, però el resultat val la pena. Gaudir-la requereix aparcar el cotxe prop del càmping Torre de la Móra i caminar més de 15 minuts per senders, prestant molta atenció per on es trepitja. És recomanable consultar la ruta abans o anar amb algú que hi hagi estat per no desviar-se i allunyar-se de la cala. Una flora rica en espècies acompanya tot el trajecte, que ja és una prèvia de la magnitud d’aquest espai natural protegit. És difícil creure que el litoral no ha estat modificat pel desenvolupament urbanístic del voltant i ha sabut mantenir la seva essència.

La cala Fonda és una de les platges verges més preuades de la Costa Daurada. No cal anar fins a la Costa Brava o anhelar les platges de la costa italiana per tenir aigües cristal·lines, sorra fina i un espai remot per gaudir d’un dia de tranquil·litat. Simplement, cal aterrar a la cala Waikiki.

NO T'HO PERDIS

Castell de Tamarit A 10 minuts en cotxe hi ha el castell de Tamarit, d’estil romànic i gòtic, que es pot veure des de la platja. Va ser construït el segle XII i a l’interior hi ha l’antiga església de Santa Maria.

tracking