Gerard Cerqueda

“L'hoquei passa ara un bon moment”

20 anys. És un dels integrants del segon equip de l’Andorra HC de recent creació i que el passat cap de setmana va estrenar-se a Tercera Catalana. Habitual també de les seleccions de base, li agradaria tornar-hi en el futur.

Gerard Cerqueda, Jugador d'hoquei patins

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estrena de la lliga amb victòria. Com va anar?

Bé, molt contents. Començàvem aquesta temporada en una nova categoria amb equips que mai hem jugat o que hem jugat molt poc. Al principi, per ser el primer partit, potser ens va costar una mica, però a poc a poc ens vam anar notant millor i vam poder guanyar.

A més, també va marcar.

Sí, molt content també a nivell individual, ja no només per mi, sinó també per la resta de companys, perquè vam fer sis gols amb sis jugadors diferents.

Com sorgeix la idea de fer aquest segon equip de l’Andorra HC a Tercera Catalana?

La idea era fer una mica de forat per jugadors que ja havien estat al club i que han tornat, i també per poder donar sortida als joves de la base que tinguin experiència amb un primer equip.

I com s’enfoca la temporada?

Sobretot amb el fet que tots puguem tenir minuts, i l’objectiu és pujar de categoria.

Molts dels jugadors ja us coneixeu de fa temps.

Sí, sobretot els més grans, que porten jugant junts des que eren petits. Aixo fa que, encara que ara faci molt que no jugaven junts, es pot entrar ben ràpidament en dinàmica d’equip i tot és més fàcil.

L’hoquei al país ha tingut de tot, però ara sembla que és bo.

Sí, l’hoquei passa ara un bon moment i l’estic veient molt. És el primer cop que tenim dos equips sèniors, hi ha molta gent, i és un gran moment per fer créixer el club i que es vegi el nivell de la gent d’Andorra després que hagin tornat alguns companys que havien marxat abans i que tenen molt nivell.

Després de ser habitual de les seleccions de base i jugar també un Europeu amb l’absoluta, l’objectiu és fer-s’hi un forat?

Sí, he estat tant a la sub-17 com a la sub-19, i també vaig tenir la sort d’anar a un Europeu. A l’últim Mundial vaig quedar-me a la prellista, i m’encantaria tornar-hi en el futur.

Que la majoria de jugadors de la selecció jugueu junts al club, també és bo per a l’equip nacional, no?

Sí, al final com més companys puguin jugar junts, serà un avantatge per a la selecció, perquè farà tota la temporada que estaran junts, s’entendran i al final beneficiarà la selecció.

D’on li ve la passió per l’hoquei patins?

El meu pare ja hi jugava, i imagino que va ser per això que vaig començar amb 17 anys.

Quins objectius de futur té?

No hi he pensat gaire, però m’agradaria seguir jugant aquí en una categoria més alta.

tracking