Ignasi de Muntanyola

“La bateria no la té tothom a casa i cal ensenyar-la bé”

És bateria professional i el creador d’Homenots, la companyia artística que combina els contes infantils amb la música. Ha actuat a Catalunya, la Comunitat Valenciana, les illes Balears i avui aterra a Andorra per narrar la vida del Bum.

Ignasi de Muntanyola, Fundador d'HomenotsDOLORS PENA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seva passió és la bateria.

Totalment. I és la meva feina, també.

També ho són els contes infantils.

De casualitat em van interessar. I ara explico històries amb acompanyament musical.

Com ho fa, exactament?

És una dinàmica que em vaig inventar per fer atractiu l’ensenyament de la bateria. Faig que cada personatge sigui una part de l’instrument.

A què es refereix?

El Bum és el bombo, que és el timbal més greu. El lleó és el timbal més fort, la caixa, i l’ocell és el plat, el més agut.

Com se li va ocórrer?

Quan vaig portar un dels meus fi lls a la guarderia em van demanar si podia ensenyar la bateria als petits. Se’m va acudir fer-ho explicant contes.

Ho va veure clar des del principi?

No. La bateria no és un instrument habitual que té tothom a casa, com pot ser una guitarra. La bateria és més sonora i cal ensenyar-la bé.

Avui actua a la biblioteca del Pas de la Casa.

Estic molt il·lusionat, de veritat. He vingut amb la família, però mai per qüestions professionals, i avui vinc amb en Bum.

Què ens pot avançar del conte?

En Bum és un elefant que viu peripècies i anirà resolent misteris. És ideal per estimular la imaginació dels petits. I no dic res més (riu).

De quina manera és important incentivar la imaginació?

L’objectiu és passar una bona estona i jugar amb la fantasia és clau per als infants. És una manera d’ensenyar altres mons i a la vegada oblidar el propi.

És més fàcil ensenyar amb la fantasia?

Els captiva més, quan estan en grup, sobretot. Jo faig que aprenguin junts.

Funciona?

Els encanta. És una manera d’ensenyar molt més interactiva. Jo no soc l’únic que toca la bateria, ells també participen en el conte.

Què espera del pas d’avui?

Repeteixo, m’ho vull passar bé i ensenyar.

Quins valors vol inculcar?

L’amistat i la companyonia.

Li agradaria tornar al país amb Homenots?

Hem passat fins i tot pel País Basc. Sempre havia volgut actuar aquí i tinc clar que hi tornaré en futures ocasions. Sé que m’encantarà.

tracking