Cyrille Ferrandis

“Cada cop hi ha més interès per la cosmètica natural”

És funcionària, però s’ha aficionat als productes de cosmètica natural i dimarts vinent serà l’encarregada d’impartir un curs sobre aquesta matèria dins del cicle ‘Empodera’t’ organitzat pel comú d’Escaldes-Engordany.

Cyrille Ferrandis, Artesana de cosmètica naturalC.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consistirà el taller de cosmètica natural que oferirà?

Durant el taller ensenyaré a elaborar un bàlsam labial, una pasta de dents i un desodorant. Es tracta d’aprendre amb coses bàsiques... Aquestes són tres coses de cosmètica natural que fem servir cada dia, i el que explicaré és la meva experiència. Jo he anat reduint tots els residus que produïa, començant pel bany i seguint per la cuina. I és que els productes que podem elaborar són tan vàlids com els que acostumem a comprar de tipus industrial.

Què la va motivar a endinsar-se en aquest món?

Fa sis anys vaig tenir un càncer de mama i quan estava de baixa a França fent radioteràpia em vaig apuntar a un curset que em va agradar i després vaig fer un altre sobre els olis essencials. D’aquesta manera, he anat provant i es pot dir que he seguit un procés autodidacte, inspirant-me en llibre i receptes. Ara el que vull és transmetre els meus coneixements a altres persones perquè puguin fer el mateix, i com més n’hi hagi, millor per al medi ambient.

Quins avantatges tenen els productes de cosmètica natural?

Es tracta de receptes que es fan molt ràpidament, i per això ningú no pot dir que no les fa perquè no disposa de temps. Només cal que es tingui voluntat. A més, és una cosa ecològica i saludable, i també pots personalitzar els productes segons les seves preferències. D’altra banda, en tractar-se de cosmètica sòlida tampoc tens els entrebancs que no puguis viatjar amb els productes fets. Es tracta també com d’una filosofia perquè el que es busca és que no es produeixin residus i s’eliminin els plàstics.

Hi ha cada vegada més interès per la cosmètica natural?

Jo penso que sí. De fet, en el taller segur que es cobreixen totes les places i hi ha gent que es queda en llista d’espera. Aquest és el tercer taller i sempre hem tingut molt èxit perquè fem que hi ha una alternativa als productes tòxics.

Els productes que es venen als mercats de carrer són naturals?

Els que trobes als mercats són també fets de manera artesanal, i trobes per exemple que molta gent s’ha acostumat de nou a comprar sabó en pastilles. Cec que de mica en mica cada vegada hi ha més gent que s’hi posa, fet que és beneficiós perquè, com dic, generem menys residus.

Pot ser també un negoci...

Sí, però en el meu cas ja estic contenta si, després del curs, dels quinze alumnes, cinc es posen a fer productes d’aquest tipus.

tracking