Èric González

“Andorra està donant moltes facilitats a l'emprenedoria”

Ha participat a la prestigiosa hackató que organitza anualment el Massachusetts Institute of Technology (MIT), on el seu equip va guanyar el tercer premi amb el projecte BeeMovr, que calcula la quantitat de mel que es pot produir en una zona.

Èric González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ha estat l’experiència de participar en el HackMIT?

Ha estat una hackató en què es reuneixen molts programadors en qualsevol àmbit i en 24 hores has de desenvolupar un projecte des de zero reunits en grups de quatre, i la realitat és que ha estat espectacular conèixer la gent que hi ha participat. Vam optar per fer un projecte relacionat amb la sostenibilitat, consistent en un mapa interactiu en què es pot buscar qualsevol ciutat per predir la quantitat de mel que hi pot haver en aquella zona.

Com va néixer la idea d’aquest projecte?

Un dels participants del meu grup va tenir la idea i va trucar als apicultors dels Estats Units, que tenien aquesta necessitat, ja que fins ara només poden tenir aquesta informació a través de GoogleMaps manualment. D’aquesta manera, amb l’eina que hem fet els surt un valor estimat amb la producció de mel. En aquest sentit, ja hem fet la pàgina web, que està funcionant amb els models predictius, tot i que encara l’estem millorant a poc a poc.

Com va ser la seva elecció per a la hackató?

Cada any es poden fer les inscripcions i s’ha d’enviar el currículum. D’aquesta manera, seleccionen uns 800 participants de tot el món i durant 24 hores d’un cap de setmana has de desenvolupar el teu projecte. Allà, tota la gent que coneixes et permet tenir una visió molt més àmplia de la tecnologia i aprendre què significa el concepte de l’emprenedoria, que està molt més arrelat. La veritat és que surts de la hackató amb moltes idees i contactes, i és una experiència interessant.

Per què s’ha de fer el projecte en 24 hores?

La gràcia d’un esdeveniment com aquest és que es fa en 24 o 48 hores per veure la capacitat que tens de posar en marxa un projecte des de zero.

Com es va iniciar al món de la informàtica?

Des de petit que m’agrada tot el tema de la informàtica i és al que dedicava el meu temps lliure, i per això vaig decidir estudiar enginyeria informàtica i ara estic fent l’últim curs.

La idea és tornar a Andorra un cop acabats els estudis?

Crec que Andorra actualment està donant moltes facilitats per a l’emprenedoria i cada vegada atreu més emprenedors. Tot i això, també és bo viatjar una mica abans de tornar al país per aplicar tots els coneixements que has après.

Cal un parc tecnològic al país?

Crec que fa falta un parc tecnològic perquè el país permet desconnectar de la ciutat i pot aportar més empreses tecnològiques, que fan falta.

tracking