Eric Risco

“La IA no ens traurà la feina, sinó algú que la sap utilitzar”

Professor d’intel·ligència artificial a KeepCoding. Convidat per IT Jobs Andorra, aquesta tarda (19 h) inaugura a Hive Five el cicle de formacions i conferències Talent Sessions, amb la xerrada ‘Què pot aportar un plugin de ChatGPT al nostre negoci?’

Eric Risco, Enginyer de 'software' a Andorra TelecomE. R.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quin serà el fil conductor de la seva ponència?

Vull parlar del que implica la intel·ligència artificial, quins són els seus beneficis i quins dilemes ètics planteja, i què podem esperar de l’aplicació en un negoci d’eines com ChatGPT, Dall-E 3, Stable Diffusion o altres.

Les IA es poden fer servir en qualsevol àmbit empresarial?

Sí, fins i tot en sectors més tradicionals, ja que la intel·ligència artificial té moltes aplicacions: es pot fer servir per gestionar reserves, enviar la llista de la compra a un comerç amb l’assistent de veu, agilitzar tràmits, fer atenció al client...

Com s’adapta una IA a la casuística de cada negoci?

Bé, cal tenir en compte que entrenar un model com ChatGPT és molt costós i només poden fer-ho gegants com Google o Microsoft. El que es pot fer des d’una empresa convencional és afegir-hi context.

De quina manera?

Connectant aquesta IA amb altres aplicacions o altres entorns de treball, que li ofereixen dades actualitzades o personalitzades. De fet, a la sessió d’avui explicarem com s’utilitzen aquests ChatGPT Plugins.

S’ha estès la idea que la intel·ligència artificial ens prendrà la feina. És una por justificada?

En realitat no serem substituïts per una IA, sinó per persones que la saben fer servir, una cosa que ja ha passat abans amb altres tecnologies. Quan va sortir Excel, es va dir que era la fi dels comptables i financers, quan Excel només és una eina per millorar la productivitat.

Sigui com sigui, tard o d’hora ens haurem de reciclar.

Sí, tant escoles, com empreses, com organismes oficials, hauran d’ensenyar a fer servir la IA. I a fer-la servir correctament.

Quins són els principals errors d’utilització?

Per exemple, el mal entrenament d’una IA pot comportar errors greus de funcionament. A Amazon es va donar un cas força sonat.

Què va passar?

L’empresa va crear una plataforma per descartar o rebutjar automàticament demandes de feina. Com que aquesta plataforma s’havia creat només amb dades d’homes, tots els currículums de dones eren rebutjats automàticament.

També hi ha polèmica per l’ús de la IA en treballs acadèmics.

Un treball universitari fet amb IA és fàcil d’identificar, ja que aquests programes solen tenir al·lucinacions: quan no saben una dada, se la inventen. Això no treu que una IA no pugui ser una bona eina per estudiar.

tracking