Daniel Múgica

“Els joves ara tenen menys implicació que abans”

Va arribar a Andorra l’any 1988 i, des de llavors, ha ajudat al creixement de la natació al país, sent un dels tècnics més estimats i valorats al món de les piscines. Després de moltíssim treball i dedicació té previst retirar-se després dels Jocs dels Petits Estats del 2025.

Daniel Múgica, entrenador del CN EncampC. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una decisió meditada.

Després de tants anys de dedicació entenc que és el moment d’estar més amb la meva família. La dona ja fa cert temps que em diu que potser ja n’hi ha prou.

Són 35 anys a Andorra com a entrenador.

Vaig arribar des de la meva ciutat, Getxo (Bilbao), el 1988 amb l’encàrrec de muntar el primer pla escolar de la natació andorrana. Llavors només hi havia una piscina pública, la del Palau de Gel.

Un tècnic molt valorat i estimat al país.

He treballat sempre amb passió, voluntat i orgull i han estat molts anys. He estat director tècnic, a Canillo i Encamp, primer entrenador, director tècnic de la FAN i membre de la comissió tècnica de natació, entre d’altres.

Del 1988 ençà, les coses han canviat...

Hem ajudat a fer que la natació andorrana creixi, ja que quan vaig arribar tot estava començant. Només arribar ja vaig veure molt clar que em volia quedar a Andorra.

Captivat a l’instant.

El país tenia moltes possibilitats de futur i sabíem que seria un lloc ideal per poder quedar-m’hi i treballar en un projecte que començava i una aposta molt atractiva.

A punt de començar una nova temporada.

Sí, és clar. I de preparació de cara als Jocs dels Petits Estats d’Andorra, que és on vull posar el colofó a la meva trajectòria. Es presenta un any il·lusionant i esperem que el COA aposti realment per una bona representació andorrana i que no hi hagi limitacions.

Quin és l’estat de la natació andorrana.

És molt bo i amb un futur brillant, però en l’esport en general veig en els joves menys implicació que abans, sabent que tenen les coses més fàcils. La societat ha canviat, les exigències en l’àmbit educatiu són molt grans i els costa molt més compaginar esport i estudis.

Andorra és seu d’estades de molts clubs importants.

Va ser una de les primeres coses que vaig poder introduir, el fet que alguns equips estrangers vinguessin al país, a Canillo o Encamp, a fer treball en alçada.

De fet, a Encamp hi ha el Meeting internacional.

Correcte, i aquest any hi ha hagut la trentena edició. A més, ja tenim pràcticament tancades les inscripcions per a la propera cita, que serà el març de l’any vinent, perquè ja no entren més nedadors. Molts d’ells, fins i tot, després de les proves es queden a fer una estada, a Encamp o al Pas de la Casa.

tracking