Débora Eunice

“El massatge és com una harmonia plena de sentit”

La seva inquietud i vocació per oferir un servei integral de benestar l’ha portat a recórrer el món i aprendre les tècniques asiàtiques més valorades. Té un doctorat en teràpies alternatives i recentment ha obtingut un guardó en el Campionat Ibèric de Massatge.

Débora Eunice, Teràpies naturals i cosmetologiaOscar Duran Mmillan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com funciona un Campionat de Massatge?

Es competeix en diferents tècniques i hi ha un jurat d’experts que avalua no només els coneixements sinó el servei global que s’ofereix.

És a dir, des del primer contacte amb la persona.

Sí, des de la primera entrevista amb el model on has de conèixer el seu historial i patologies per saber quines tècniques pots aplicar, també l’acollida que fas: l’estètica del lloc i els productes que utilitzes, l’elecció dels moviments que utilitzaràs, i finalment l’aplicació.

Com valora l’experiència?

Una de les coses que més m’han agradat de participar en el campionat ha estat veure treballar companys de professió, com interpreten el que és un bon massatge creant una seqüència harmònica plena de sentit. I després l’oportunitat de coincidir amb experts tan destacats com Guillermo Marín.

I a més ha aconseguit el segon lloc en tres de les categories.

Va ser una sorpresa, perquè hi participaven unes 165 persones de tot el món de molt nivell. Jo vaig quedar segona en la categoria de massatge d’inspiració asiàtica, en massatge esportiu i en la millor tècnica facial.

Es mou en molts àmbits.

En la varietat hi ha l’excel·lència. Vaig iniciar la meva trajectòria als 16 anys, sempre he tingut clar que volia dedicar-me al món del benestar. Vaig entrar a l’escola de massatges CEFEL, i vaig treure’m el grau superior de quiromassatge.

I això només va ser el principi.

Sí. Tinc un doctorat en medicina asiàtica i un professorat en teràpies alternatives i he recorregut el món cercant les millors tècniques: Àsia, Índia, Turquia, Portugal, França... mai he parat d’estudiar, cada any faig dos o tres cursos.

Què ofereix actualment a Body Balance, la seva empresa?

Faig massatge d’autor. De tot el coneixement que tinc, no em tanco, i aplico el que considero millor per a la condició de cada persona. De fet, treballo en tres línies: la meditació, els massatges i la cosmetologia. Des de la pandèmia he observat que la gent demana més bellesa i els preocupa una mica menys la salut.

Cosmetologia?

Sí. Tinc un grau superior i ara començo un màster. Treballa tot el que és l’afectació de la pell, envelliment i problemàtica cutània.

Què diria als que veuen aquestes teràpies com una intrusió?

En el meu sector ens dediquem al benestar, no a les patologies. Es pot treballar en conjunt sense arribar a l’intrusisme.

tracking