Jordi Troguet

“Vull normalitzar la temàtica de la salut mental”

L’obra ‘Bipolar’ es durà a terme el 16, 17, 23, 24 i 30 de novembre i l’1 de desembre al teatre de les Fontetes, a la Massana. Diumenge passat van quedar exhaurides les entrades del dia de l’estrena. La intenció de l’intèrpret és trencar tabús de la salut mental.

Jordi Troguet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què espera del dia de l’estrena?

Que la gent pugui reflexionar i trencar els tabús sobre la salut mental, que és totalment normal i està afectant les nostres vides. Vull que els espectadors surtin motivats per poder parlar dels seus problemes sense embuts.

Per què ha triat la bipolaritat?

Per projectar tots els tipus de persones, és a dir, algú que pateix una depressió sense ser bipolar o bé una persona eufòrica són dos casos en els quals et pots identificar amb el personatge. La bipolaritat dona un ventall molt ampli per englobar tots els problemes.

Com ha sigut el procés creatiu?

Amb l’ajuda de la Mònica i la Vero, les noies de Líquid Dansa que em dirigeixen, vam començar a demanar informació a gent i famílies afectades, i també a psicòlegs i a psiquiatres.

Com és treballar amb la seva tieta?

Hi estic a gust treballant, i a més ho fa molt bé. A l’obra fa d’infermera, és una persona externa a la meva malaltia, i està bé veure com es fusiona la meva realitat amb la realitat social.

Busca la relació amb el públic.

Hi ha una petita part d’interacció amb conceptes de mentalisme per veure la connexió real que hi ha entre les persones.

Tindrà impacte?

Totalment, ja està tenint-lo ara, la gent em para pel carrer i em diu que té ganes de l’estrena. Ja s’han venut més de 500 entrades.

Què el motiva a seguir actuant?

Doncs no ho sé (riu), ja portava temps amb ganes de fer un projecte a la meva manera i veure si captiva i agrada al públic. Vull normalitzar el tema de la salut mental.

Un consell per als joves que es vulguin dedicar a la interpretació?

Que vinguin a veure Bipolar, perquè a l’obra expressem el fet de no tenir por a fer el pas endavant. Si tenen una idea que la desenvolupin, potser no surt bé a la primera, però t’aixeques i ho tornes a intentar.

Quin és el missatge de l’obra?

Quan alguna cosa surt malament i ja no pots més, penses que ja no te’n sortiràs, però simplement és el començament d’una nova oportunitat.

Té algun projecte pensat per al futur?

Si l’obra agrada volem exportar-la a altres parròquies. A més, m’agradaria parlar amb algun responsable sanitari per veure si és adient traslladar-la a les escoles. Per rematar, m’encantaria poder exportar l’obra a Espanya i França.

tracking