Ana Cerezo

“Els mags van omplir de vida el centre històric”

Ideòloga de la iniciativa Màgic Històric. Emprenedora i amant de la bona taula. Ha obert molts negocis relacionats amb la gastronomia gràcies als bons contactes que té en el món de la cuina a Extremadura, la seva regió natal.

Ana Cerezo, Presidenta de l'Associació de Comerciants del Centre HistòricA. C.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la iniciativa?

Miquel Canturri, cònsol menor d’Andorra la Vella, em va demanar de crear una activitat diferent que no estigués relacionada amb la música i que englobés tots els públics. Des de la junta vam pensar en una acció en la qual tothom tingués cabuda.

Per què va triar la màgia com a temàtica?

Se’m va acudir pensant en el públic infantil, una fórmula amb elements artístics que no tingués la música com a element principal per poder canviar una mica i fer una proposta diferent.

Quines activitats va desenvolupar?

Per als nens va haver-hi tallers infantils, pintacares i un pla de sostenibilitat amb elements de reciclatge. A la plaça Guillemó i a la placeta de Sant Esteve hi havia els escenaris permanents per a funcions de màgia. També va haver-hi mags itinerants que anaven pels restaurants mostrant trucs de màgia.

Com va rebre el públic la interacció amb els mags?

Molt bé, tant el públic com els restauradors. Ho vam organitzar superbé i tots van quedar encantats. De fet, volien que els mags repetissin la funció.

Va haver-hi mags coneguts arreu del món. Quins?

Marc Ferrer, d’Andorra; Albert, amb espectacles de Làser show i grans il·lusions; Sébastien Dethise, que va representar Alison i Herbert; Mario Lopez, amb un truc de màgia amb sal; Cesc Alriols, jove promesa de la màgia, i Hector Mancha, amb un espectacle de Pick Pocket. Van omplir de vida el centre històric de la capital.

A més, l’accés a les funcions era gratuït.

Les funcions de carrer no tenien cap cost. Com a plat fort va haver-hi la gala que es va fer al Teatre Comunal i s’hi podia accedir amb les entrades que donaven les botigues associades al centre històric per una compra superior a 10 euros.

Va haver-hi èxit a les activitats?

Atrapa la màgia va tenir molt èxit, una activitat infantil en què els petits havien de buscar conills. A la nit el target era per a adults, també amb molta participació.

Quina va agradar més?

Sens dubte la gala, va tenir un aforament del 100%. Va haver-hi un humorista que presentava l’esdeveniment, Fernando García. A més, sis mags van presentar funcions.

Repetirà el projecte l’any vinent?

Té molta continuïtat i segurament es podrà repetir. Aquests projectes els fem amb el suport del comú d’Andorra la Vella, si no seria impossible.

tracking