Júlia Domingo

“Jugar professionalment seria un somni”

16 anys. Dimarts va debutar amb la selecció absoluta de futbol, convertint-se en la jugadora més jove de la història en fer-ho. Destaca el bon moment que atravessa actualment el futbol femení, i li agradaria dedicar-s’-hi professionalment.

Júlia DomingoFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja fa uns dies del debut. Ho ha pogut pair?

Ara ja ha passat una mica tot. És veritat que encara m’arriben missatges o notícies, i estic molt contenta.

Què va significar?

Molt. Sempre he jugat a futbol, que és el que m’agrada, i fer-ho d’aquesta manera més professional, competint contra gent d’aquest nivell i amb companyes així, és increïble.

Va tenir l’oportunitat de debutar a Malta, però ho va acabar fent a casa.

El fet d’estar a casa amb l’afició i la família en certa manera ho fa més maco, perquè tens tot el suport de la teva gent que et ve a veure, i va ser molt especial.

És la futbolista més jove a debutar amb l’absoluta.

Potser l’any que ve n’arriba una altra, no li dono gaire importància. L’important és poder ajudar sempre l’equip.

Això demostra que puja una fornada de gent jove amb molta qualitat.

Sí, som una selecció molt jove i amb molt de futur, però encara ens estem formant. Les que venim de sota estem amb ganes, hem competit en categories inferiors, sumem experiència i arribem més preparades.

El futbol femení travessa un moment dolç.

Jo acabo d’entrar, però les veteranes ho han viscut amb anys de lluita, i ara sembla que s’aposta pel futbol femení, però encara podem progressar molt.

Què ha significat compartir vestidor amb figures com Marina Fernández i Tere Morató?

Primer ho veia amb respecte perquè són referents i sempre les he vist com gent que encara estaven molt lluny, però realment no ho estan tant. Ha estat molt agradable amb elles i la resta perquè tenen experiència i ajuden, i també les joves pugem amb coses que elles potser no tenen i ens complementem.

Els queden dos partits de la Nations League.

Nosaltres mai donem un partit per perdut i sempre sortim a donar el màxim. Seria maco guanyar contra Moldàvia o Letònia, però al final som la selecció petita del grup i acabem d’entrar a competir de manera oficial, però anirem a totes segur.

Amb l’Enfaf també van bé.

Tenim un gran equip. La lliga és llarga, però volem pujar.

Li agradaria dedicar-s’hi professionalment?

Amb exemples com la Tere Morató o la Maria Ruzafa, que s’hi dediquen, veus que és possible. Jugar professionalment seria un somni, però és molt difícil perquè és molt competitiu, però clar que m’agradaria.

tracking