Carlos Ramírez

“En el món de l'hoteleria cal tenir la ment oberta”

És de Cadis i fa dos anys que va venir a estudiar a l’Escola d’Hoteleria d’Encamp. La seva inquietud el va portar a participar en el programa Marco Polo amb un itinerari que incloïa Bordeus i Eivissa. Per ell la clau de l’hoteleria és ser obert i estimar totes les cultures.

Carlos RamírezESCOLA VATEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com arriba a l’Escola Vatel d’Hoteleria?

Soc de Cadis, i tot i que vinc d’un lloc de platja volia canviar. M’atreu el turisme d’hivern, de l’esquí i de la natura.

I un cop a l’escola, s’inscriu en el programa internacional.

Vaig fer un primer any a l’Escola d’Administració Hotelera Vatel i durant el segon any vaig fer el programa Marco Polo a Bordeus, França. Enguany estic acabant el tercer curs, que és el darrer.

Per què Bordeus?

A meitat del primer curs vaig mirar diferents opcions. Vaig escollir una escola francesa perquè així, a més de l’anglès, també podia perfeccionar el francès.

Com va anar l’experiència?

Molt bona. L’escola aquí és més familiar, som 10 alumnes per classe. L’escola de Bordeus és més gran, són dos campus i també hi ha un hotel Vatel. I es fan dues setmanes de classe i dues setmanes de pràctiques.

Un hotel Vatel?

Sí. És un hotel propi, que tot i ser petit, té dotze habitacions. És de quatre estrelles i està dirigit pels alumnes. De les cinc pràctiques que vaig fer, dues van ser al mateix hotel, dins l’àrea de recepció.

I les altres dues?

Vaig demanar fer pràctiques al’Intercontinental Bordeus, a l’àrea de bar tender, per al meu currículum. Un cop acabat el curs, vaig fer les pràctiques de la temporada d’estiu a Eivissa, a l’hotel Ushuaia, de maig a setembre.

Va trobar alguna dificultat en tornar a Andorra?

Sí. Trobar allotjament. He notat un canvi important en la recerca de lloguer entre el primer i el tercer curs. Sense l’ajuda de l’escola hauria sigut molt difícil pel pressupost, però sobretot per manca d’ofertes.

Què destacaria dels estudis?

Les pràctiques, estar en l’ambient laboral des del primer dia, provar diferents àrees i descobrir què és el que t’agrada. Valoro especialment haver pogutfer pràctiques al restaurant Diamant, de Nandu Jubany.

Ara acaba, quin és el plantejament?

No em tanco a res. Voldria continuar fent pràctiques a nivell internacional. Vull continuar creixent i aprenent. No descarto fer alguna temporada d’hivern a Andorra.

Quines qualitats requereix el món hoteler?

Tenir la ment oberta t’obre les portes. Vivim en un país amb turisme internacional. El que és habitual a la nostra cultura, en d’altres no ho és. T’ha d’agradar relacionar-te.

tracking