Josep Escoda

“Hem ajudat Icònic pel que fa a la infraestructura de serveis”

Amant de l’esport des de petit, sempre ha estat vinculat a algun esport. Va estudiar INEF a Barcelona. Icònic ha establert una aliança amb el centre d’alt rendiment de Sant Cugat per a la bona execució del projecte.

Josep Escoda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Icònic tindrà un impacte internacional per a Andorra.

La voluntat és que s’adscrigui a aquesta organització com abans millor per poder beneficiar-se del coneixement i l’entorn que hi ha al voltant de l’associació mundial, i formar part d’aquesta família té l’avantatge de la connectivitat internacional, que ajudarà a projectar-lo arreu del món.

Com es farà la gestió del centre?

Tenen previst una contractació de serveis i nosaltres com a centre d’alt rendiment i amb la connexió que hi haurà es farà a través de l’equip humà que hi hagi i els acords de col·laboració que pugui haver-hi amb altres entitats.

De quina manera es tramitarà?

Es necessita una carta de recomanació que pot venir per part del Govern o del Comitè Olímpic. Més endavant, a través del vicepresident d’Europa, es fa la revisió de l’expedient i una aprovació transitòria, fins que en l’assemblea general de l’any vinent a Hong Kong es ratifica.

Com assessorarà pel que fa a la infraestructura?

S’ha ajudat en tota la infraestructura de serveis i suport d’alt rendiment, des de serveis mèdics fins a serveis d’entrenament. Aquest assessorament es fa conjuntament des del CAR i des del grup de suport per assessorar una infraestructura que sigui l’adequada.

I els serveis de rendiment?

La idea és que tinguem una infraestructura muntada de telecomunicacions que permeti donar assessorament en remot i que ens puguem connectar a la infraestructura que hi hagi a Icònic.

Quins seran els possibles esports que acollirà el centre?

L’escenari de centre d’alçada com aquest afavoreix especialment els esports de resistència: fons, mig fons, ciclisme, triatló, etcètera.

La construcció es farà per fases?

Sí, s’està fent per fases. La fonamentació ja està feta i l’aïllament és espectacular, fent que l’energia que es farà servir sigui molt petita. Les alternatives energètiques estan molt ben pensades i això ajudarà bastant a fer que sigui sostenible i es pugui gestionar millor.

Connexions.

Tenim una aposta important per estar connectats i aquí hi ha un repte: estem pendents de reunions amb Andorra Telecom. Volem garantir un enllaç de qualitat allà a dalt, de fibra, amb bones condicions, si hi ha bones comunicacions ens permetrà abordar projectes innovadors, com ara projectes d’esports electrònics.

tracking