Àlex Kinchella

“Em sento més familiaritzat amb la cuina de muntanya”

Participa en l’Ordino Gourmet dissabte amb un taller de cuiners emergents. Porta el restaurant amb la dona i té dues filles, de sis i vuit anys. És un apassionat de la bicicleta, la muntanya i l’esquí. Es defineix com un home treballador, alegre i humil.

Àlex Kinchella, Propietari de la Cort de Popaire i xef de cuinaA. K.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quint tipus de cuina fan a la Cort de Popaire?

Fem cuina andorrana de muntanya i d’autor. Tinc una brasa i intento fer plats atractius de muntanya basats en productes del país.

Quin plat exhibirà a l’Ordino Gourmet?

Faré un ou ecològic 1900 a l’escocesa, però a l’andorrana. Ou de Canillo envoltat de botifarra i recobert de pa ratllat, en fregir-lo queda molt cruixent i saborós. La meitat de la cocció es fa com si fos un ou dur, però preservant el rovell líquid.

Explicarà alguna tècnica culinària?

La tècnica del Roner, cuina a baixa temperatura que assoleix molt bons resultats en sotmetre els aliments a determinades temperatures durant llargs períodes de temps, algunes de les seves propietats es transformen aconseguint així textures i sabors molt agradables.

L’activitat està adreçada a tots els públics?

Sí, és un plat no gaire car i accessible per a tothom. És un aperitiu que pot servir perfectament com a entrant. Si tens convidats a casa i els ofereixes aquest plat te’ls poses a la butxaca, és una opció excel·lent.

Vincula la gastronomia amb l’art?

Totalment, fins i tot amb la vaixella, si serveixes un plat en una vaixella més cara i atractiva el client percep el plat de millor manera. L’emplatat ha de ser atractiu i, al cap i a la fi, una forma d’art ha d’atraure el comensal.

Quant fa que té afició per la cuina?

Des dels 15 anys, quan ho vaig estudiar a l’escola (Lycée Comte de Foix). Els meus pares tenien un restaurant i sempre em va cridar l’atenció aquest món.

On va rebre la major part de la formació pràctica?

Quan vaig acabar els estudis a l’escola vaig anar a treballar de cuiner a l’hotel dels meus pares. També vaig treballar en diversos restaurants mentre feia les pràctiques del curs de cuiner a l’escola.

Amb quin tipus de menjar està més familiaritzat?

A mi m’agrada cuinar de tot, però em sento més familiaritzat amb la cuina de muntanya. Cal destacar que al pis de dalt del mateix restaurant tenim una oferta gastronòmica diferent, oferim cuines del món en format tapes.

Com controla la qualitat dels plats per garantir la satisfacció del client?

Principalment, comprant als proveïdors bons productes alimentaris. Paguem un preu més elevat per oferir uns plats de millor qualitat.

tracking